Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Co po D300s?

Domyślnie

http://www.procamerashop.co.uk/clear...-slr-body.html
    A moze to pomoze, jesli cena jest do zaakcteptowania
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miren Zobacz posta
    Gdybym opinie powielał z netu, sugestię przeczytaną tutaj, o wyższości d600 nad 5dmarkIII, podpieraną trzema linkami z czego....? ...z netu, - łyknąłbym bez zmrużenia okiem. A tak przecież nie jest, więc o co kaman...??????
    Gdzie jest niby sugestia o wyższości D600 nad 5Dmk3? Podane przeze mnie linki prowadzą tylko do porównania obu aparatów, co wg Ciebie jest bez sensu bo to "inna półka".
    Odpowiedz na poprzednie pytania:
    Jaki problem dla D600 pojawia się w warunkach trudniejszych?
    Co to za ciężkie warunki były na boisku?

//edit
    Jeszcze jedno pytanie - czy na tym boisku, w tych trudnych warunkach Canon 5D mark III dawał radę?
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 31-05-2013 o 12:41
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Gdyby Twoje pytanie było ...
    Nie dyskutujmy o dyskutowaniu bo to drugorzędna rzecz. Odnieś sie do pytań:
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Problemem jest co? Szumy? AF?
    Do jakiego aparatu to odnosisz? Do D3s?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie dyskutujmy o dyskutowaniu bo to drugorzędna rzecz. Odnieś sie do pytań:
    Mniej solidna budowa korpusu, z elementami plastikowymi, gorszy balans z dobrymi szkłami, uszczelnienie "gąbeczkami" zamiast uszczelkami gumowymi, AF bez rewelacji, 1/4000, konstrukcja raczej nieprojektowana dla warunków deszczowo - błotnych. Z tych dwóch d600 vs 5dIII na ciężkie warunki pogodowe jednak ten drugi dłużej posłuży.

Domyślnie

Mniej solidna budowa korpusu, z elementami plastikowymi, gorszy balans z dobrymi szkłami, uszczelnienie "gąbeczkami" zamiast uszczelkami gumowymi, AF bez rewelacji, 1/4000, konstrukcja raczej nieprojektowana dla warunków deszczowo - błotnych. Z tych dwóch d600 vs 5dIII na ciężkie warunki pogodowe jednak ten drugi dłużej posłuży.
    I to wszystko wyczytałeś w internecie?
    Na boisku większość zdjęć robi się na statywie, więc balans nie ma tutaj większego znaczenia, zresztą korpus można jeszcze dociążyć BP.
    Podaj link do źródła Twojej wiedzy dotyczącej uszczelnień korpusów, sam chętnie poczytam i się z tym zapoznam.
    Konstrukcja też raczej nie była projektowana pod prysznic

Uważasz, że do sportu musi być 1/8000s? Zobacz temat w dziale sport, choćby:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=230284
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=230351

Co masz na myśli mówąc, że jest AF bez rewelacji? Za wolny, nie trafia?
    Sam teraz porównujesz aparaty z "innej półki" do tego na boisku, a do tej pracy jest np D3s
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Jedyne wiec co na tym konkretnym meczu mogło spowodować taką, a nie inną opinie to AF bez rewelacji.
    Narzekanie na AF trochę dziwne. D700 miał bardzo dobrą opinię, D600 ma podobno AF nie gorszy - więc nie można powiedzieć, że to słaby AF. Wręcz przeciwnie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Teraz żałuję, że w ogóle się odzywałem.
    Masz rację, największym minusem D600 jest to, że nie został dopisany do NPS, gdyby go kiedyś dopisali, zacznie robić jeszcze lepsze zdjęcia.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Masz rację, największym minusem D600 jest to, że nie został dopisany do NPS, gdyby go kiedyś dopisali, zacznie robić jeszcze lepsze zdjęcia.
    Pozdrawiam.
    Ale jest dopisany, gdzieś ktoś wstawiał na forum odpowiedniego PDF'a z rozpiską, tyle że to nie w Polszy.
    NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900

Domyślnie

Miren, napisałeś:
    .D600 ma super matrycę, aparat zapewnia fantastyczne rezultaty w zwyczajnym użytkowaniu, przy dobrych warunkach pogodowych.
    Problem pojawia się natomiast w warunkach trudniejszych, choćby w dniu dzisiejszym, na stadionie w Bełchatowie czy Kielcach, tutaj uwidacznia się ta różnica.
    Porównujmy sprzęt jako całość, nie poszczególne elementy.
    Dopytałem więc:
    Problemem jest co? Szumy? AF?
    Do jakiego aparatu to odnosisz? Do D3s?
    Na co wreszcie usłyszeliśmy:
    Mniej solidna budowa korpusu, z elementami plastikowymi, gorszy balans z dobrymi szkłami, uszczelnienie "gąbeczkami" zamiast uszczelkami gumowymi, AF bez rewelacji, 1/4000, konstrukcja raczej nieprojektowana dla warunków deszczowo - błotnych. .
    Jedyna część wypowiedzi dotyczące problem na stadionie mogłą sie tyczyć AF (bo chyba nie tego, że uszczelki sa z gąbki)

Co ma NPS do oceny puszki jako takiej?
    Jeśli chcesz dyskutować to musisz byc przygotowany na argumentowanie tego co piszesz, a nie tylko powielanie opinii z netu. Napisałeś coś, to to obroń. Choćby opisz jak ci AF w D600 się spisywał słabo, a jak inny model (jaki?) robił to dobrze.
    Jeśli się nie ma porównania z innym body w tych samych warunkach to co można mieć za wnioski?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remos Zobacz posta
    Ale jest dopisany, gdzieś ktoś wstawiał na forum odpowiedniego PDF'a z rozpiską, tyle że to nie w Polszy.
    NPS USA
    NPS DE
    NPS RU
    NPS GB
    NPS FR

Dalej nie chce mi się szukać

Pozdrawiam.
    Nie zacznie robić lepszych zdjęć, to jest oczywiste. Dla niektórych jednak jest to bardzo ważna cecha, gdyż dzień bez korpusu jest dniem straconym i liczy się szybkość ewentualnej naprawy oraz body zastępcze.

Nie ma co żałować, podpieraj tylko swoje wypowiedzi argumentami lub pewnymi źródłami.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów