Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Fulcrum nest

Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Mi się podoba
    Zawsze mam jakieś dziwne wrażenie że w tych starszych maszynach taki kosmiczny (kask/hełmofon?) jakoś nie pasuje
    Skórzana pilotka to tak...

Domyślnie

Co tu duzo pisac .... PIEKNE

Domyślnie

Urzekły mnie ciasne kadry i zbliżenia - 6 i 9, widać sporo detali. Ogólnie cały set jest dobry w odbiorze, wszędzie za silnikami coś się dzieje
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Jedne z najpiękniejszych rur w historii dla mnie. Brakuje jeszcze np. Su-27

9 i 10 rewelacyjne.

Bardzo udany zestaw. Może jedynie odrzuciłbym nr 16 ze względu na ciasnotę i mocno bijące światło na kadłubie. Ale to takie tam moje gadanie
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Czadowe fotki! Piekne wykonanie. Jest konkretnie! Skosy przemyślane, jest dość ciasno, ale daje to powera.
    Fuji

Domyślnie

5 jest bardzo fajne, wrecz powiedzialbym ze sam chcialbym miec takie w swojej kolekcji

A teraz pytanie. Czy tylko ja zauwazylem ze w polskiej fotografi lotniczej, szczegolnie tej wojskowej, panuje jakies dziwna moda na krzywienie zdjec? Przyklad 16/13. Z tego co wiem to Hesja zapoczatkowal cos takiego, wszedl w swoj styl i tego sie trzyma. Bardzo dobrze bo i super mu to wychodzi. Ale do pioruna, czy wszystko trzeba robic pod jedna kreske? Wystarczy stanac w innym miejscu, pobawic sie obrobka, pomyslec i wymyslec cos innego. Teraz to nawet nie warto sie na dluzej zatrzymywac przy zdjeciach ( mowie tu o sobie ) bo wiekszosc kadrowo jest bardzo do siebie podobna. Dla Kowalskiego ( bez urazy ) ktory raz na jakis czas zobaczy takie zdjecia to bedzie super, hiper zachwyt. A dla tych co sledza watki i zdjecia to moze stac sie powoli nudne... Troche wiecej indywidualnosci! Bez urazy Eskimos ze musialem sobie popisac w Twoim watku, ale tak juz jakos trafilo. Zdjecia sa super jakosciowo itd.. ale to juz za kazdym razem jest to samo.

Domyślnie

Jak dla mnie, laika w fotach lotniczych, wszystkie świetne!

Z rzeczy, które wpadły mi w oko:

1. Szkoda, że nr 14 bez czaszy w pełni, jak na nr 7.
    2. Nr 1, 4, 5 - zmienić paliwo/czyścić wtryski, bo kopcą jak stare diesle...
    3. Nr 10, 11 - 'zimny łokieć' w wersji hardcore.!!!

pozdr,
    kris

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Mi się podoba
    Zawsze mam jakieś dziwne wrażenie że w tych starszych maszynach taki kosmiczny (kask/hełmofon?) jakoś nie pasuje
    Skórzana pilotka to tak...
    eeee, nie, wlasnie taki jest odpowiedni, nie to co te nowe cyfrowe po*******ki bardziej przypominajace kask motocyklist. ja bym go pomalowal na czarno jeszcze, to juz by byl szczyt bandytyzmu .wink:

Cytat Zamieszczone przez Sławol Zobacz posta
    Jedne z najpiękniejszych rur w historii dla mnie. Brakuje jeszcze np. Su-27

9 i 10 rewelacyjne.

Bardzo udany zestaw. Może jedynie odrzuciłbym nr 16 ze względu na ciasnotę i mocno bijące światło na kadłubie. Ale to takie tam moje gadanie

Su-27 niestety tylko na pokazach, czego sam tez zaluje.

Cytat Zamieszczone przez sebah Zobacz posta
    5 jest bardzo fajne, wrecz powiedzialbym ze sam chcialbym miec takie w swojej kolekcji

A teraz pytanie. Czy tylko ja zauwazylem ze w polskiej fotografi lotniczej, szczegolnie tej wojskowej, panuje jakies dziwna moda na krzywienie zdjec? Przyklad 16/13. Z tego co wiem to Hesja zapoczatkowal cos takiego, wszedl w swoj styl i tego sie trzyma. Bardzo dobrze bo i super mu to wychodzi. Ale do pioruna, czy wszystko trzeba robic pod jedna kreske? Wystarczy stanac w innym miejscu, pobawic sie obrobka, pomyslec i wymyslec cos innego. Teraz to nawet nie warto sie na dluzej zatrzymywac przy zdjeciach ( mowie tu o sobie ) bo wiekszosc kadrowo jest bardzo do siebie podobna. Dla Kowalskiego ( bez urazy ) ktory raz na jakis czas zobaczy takie zdjecia to bedzie super, hiper zachwyt. A dla tych co sledza watki i zdjecia to moze stac sie powoli nudne... Troche wiecej indywidualnosci! Bez urazy Eskimos ze musialem sobie popisac w Twoim watku, ale tak juz jakos trafilo. Zdjecia sa super jakosciowo itd.. ale to juz za kazdym razem jest to samo.
    Ilez mozna prostowac zdjecia od linijki ? To tez moda i tez nudna. To co mowisz dotyczny kazdego rodzaju fotografii, wszystko juz bylo, gdzies widziales, itp. Z samolotami masz o tyle trudniej ze nie poswiecisz sobie jak ci pasuje, nie staniesz tam gdzie bys chcial ani nie odwrocisz go "ladniejszym profilem". masz swiatlo najczesciej do dupy, bo w 90% robisz pod slonce, stoisz tam gdzie ci ktos pokaze palcem bo niestety ale samopas po wojskowym lotnisku to nikt ci nie pozwoli biegac. Moze i nudne, tak samo jak ogladanie nastego setu z meczu, jedni wolna pilke nozna, samochody inni samoloty, na szczecie, bo kazdy moze znalezc cos dla siebie

Cytat Zamieszczone przez nied0bry Zobacz posta
    Jak dla mnie, laika w fotach lotniczych, wszystkie świetne!

Z rzeczy, które wpadły mi w oko:

1. Szkoda, że nr 14 bez czaszy w pełni, jak na nr 7.
    2. Nr 1, 4, 5 - zmienić paliwo/czyścić wtryski, bo kopcą jak stare diesle...
    3. Nr 10, 11 - 'zimny łokieć' w wersji hardcore.!!!

pozdr,
    kris
    Kopca z oszczednosci

Zimny lokiec juz na lotnisku padl
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta

Ilez mozna prostowac zdjecia od linijki ? To tez moda i tez nudna. To co mowisz dotyczny kazdego rodzaju fotografii, wszystko juz bylo, gdzies widziales, itp. Z samolotami masz o tyle trudniej ze nie poswiecisz sobie jak ci pasuje, nie staniesz tam gdzie bys chcial ani nie odwrocisz go "ladniejszym profilem". masz swiatlo najczesciej do dupy, bo w 90% robisz pod slonce, stoisz tam gdzie ci ktos pokaze palcem bo niestety ale samopas po wojskowym lotnisku to nikt ci nie pozwoli biegac. Moze i nudne, tak samo jak ogladanie nastego setu z meczu, jedni wolna pilke nozna, samochody inni samoloty, na szczecie, bo kazdy moze znalezc cos dla siebie

tu masz racje, na wojskowym lotnisku moze byc ciezko ze stawanie gdzie sie chce. dlatego ja wole cywile
    mimo wszystko dobrze ze kazdy ma inny gust, bo gdyby bylo inaczej to wtedy byloby nudno

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów