tak dmuchałem na matrycę, ze ją niechcąco oplułem, nie duzo, ale widac.
jak się pozbyc zabrudzeń?
Szukaj
tak dmuchałem na matrycę, ze ją niechcąco oplułem, nie duzo, ale widac.
jak się pozbyc zabrudzeń?
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
D700 + 35 + 85 i po co więcej?
Proponuję wylizać(sorry nie mogłem się powstrzymać).
Wacik, płyn do czyszczenia optyki, pęseta i delikatne czyszczenie. Duże masz plamy ?
na postępu zdrobia od ręki? ile skasują?
nie, nie duze
naładuje acci i zrobie foty testowe
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
D700 + 35 + 85 i po co więcej?
Izopropanol i patyczki higieniczne takie dla dzieci (te zwykłe mają za mało bawełny na czubku i można porysować filtr) Na przyszłość zakup dobrej gruchy np. coś takiego
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
Tylko uważaj podwójnie. Po pierwsze nie wciśnij sobie patyczkiem w róg matrycy śmieci, Ciężko je stamtąd usunąć. A po drugie uważaj zeby nie przykleic drobin waty z patyczka do aksamitu jakim wyklejony jest w środku aparat. Ze swoją D50 zrobilem wlasnie tak kiedyś. Tylko wizyta w serwisie pomogła, a juz nie miałem nadziei. I na przyszlość nie dmuchaj we wnętrze aparatu niczym innym jak gruszką bez talku w środku.
Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.
Spokojnie... Zakup w drogerii "pacynkę" z gąbką (1,90 zł) i delikatnie przejedź po matrycy.Oplucia i tym podobne zejdą.
Szczerze - gruszka u mnie nie sprawdziła się dobrze. Niektóre pyłki na matrycy nie zejdą od tak za pomocą gruchy.W niczymDlatego ja kupilem dwie gruchy (mniejsza i wieksza) w wersjach bez talku wlasnie a aptece za kilka pln kazda...
fordclubpolska.org
Skontaktuj się z nami