Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrów Maz.

Domyślnie

heh, przypomniałem sobie jak ja na początku używania aparatu w poddenerwowaniu z faktu kolejnego paprocha na matrycy, z braku gruszki, zacząłem dmuchać i niezłego gluta sobie wpuściłem do środka w sumie ciekawe zdjęcia wychodziły . Trochę paniki potem patyczek do czyszczenia uszu w rękę i delikatnie usunąłem nadmiar swoich "soków" z matrycy

Domyślnie

każdy serwis foto to robi, cena około 50 zł.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Gruchę z apteki nie polecam. Może zawierać talk i dopiero wtedy będzie czyszczenie.
    A poza tym skąd ta metoda czyszczenia metodą usta-bagnet?

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Gruchę z apteki nie polecam.
    Może być, tylko trzeba ją najpierw wypłukać i wysuszyć.

Domyślnie

Gruchę z apteki nie polecam. Może zawierać talk i dopiero wtedy będzie czyszczenie.
    A poza tym skąd ta metoda czyszczenia metodą usta-bagnet?
    Nie wiem skąd masz takie informacje. Kupiłem gruszkę i nie miałem żadnego talku czy podobnych rzeczy i zjawisk .
    Po drugie, jaką gruszkę polecasz ?Ja np: polecam gruszkę "SANITY" z miękkim końcem nr 7 - to ta dla niemowląt i dzieci , chociaż w poście na pierwszej stronie napisałem, że gruszka nie sprawdziła się u mnie ...w niektórych przypadkach przydała się...
    Ostatnio edytowane przez Bartek-Kacper ; 29-05-2007 o 17:14
    fordclubpolska.org

Domyślnie

Raz będzie z talkiem, a raz bez. Nie napisałem, że wszystkie posiadają, tylko, że mogą być z talkiem. A informację mam z pierwszej ręki od aptekarza.

Domyślnie

Grucha u mnie sprawdza się przy duzych paprochach ale z reguły uzywam wacików. Kiedyś ktoś zauważył, ze po jednej stronie filtra jest rowek i tam mozna spokojnie wszystkie brudy zepchnąć
    D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    tak dmuchałem na matrycę, ze ją niechcąco oplułem, nie duzo, ale widac.
    jak się pozbyc zabrudzeń?
    To zależy co wcześniej jadłeś?
    ....a tak na serio to gdzieś kiedyś czytałem wątek o świetnym do tego celu zastosowań pędzlu z włókna Toray czy jakoś tak o szerokości mniej więcej połowy matrycy, machasz raz po czym drugą stroną pędzla drugi. Pędzel sam zanabyłem ale jeszcze nie testowałem, więc może poszukaj gdzieś więcej info na ten temat.
    Ostatnio edytowane przez david ; 30-05-2007 o 18:21
    Fujifilm X-E3 23/2

Domyślnie

Raz będzie z talkiem, a raz bez. Nie napisałem, że wszystkie posiadają, tylko, że mogą być z talkiem. A informację mam z pierwszej ręki od aptekarza.
    A ja kupowalem i wiem, ze sa wersje z talkiem i bez.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbed Zobacz posta
    Izopropanol i patyczki higieniczne takie dla dzieci (te zwykłe mają za mało bawełny na czubku i można porysować filtr)[...]
    A ja mam takie pytanie.Filtr jest zrobiony ze szkła,prawda?To jakim cudem można go porysować patyczkiem higienicznym???
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów