Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Domyślnie

Nie są lutowane. To są wtyczki nałożone na gniazda tzw "u.fl". Miniaturowe, koncentryczne. Siedzą ze sporym oporem. Trzeba to chwycić paznokciami z obu stron i ruszając minimalnie na boki zdjąć. Zejdą z zadziwiająco sporym oporem, jak zatrzaski ubraniowe.

Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-05-2013 o 23:56
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie pomogła to może wymieniona była taka sama jak firmowa. Nie chodzi o "moc" a o jakość. Intel robi dobre, z reguły bezproblemowe sieciówki.
    nie wiem jak z jakością, nie pamietam. Fabrycznie miałem intel 512AN MMW, Intel WIFI link 5100.

wymieniłem na coś nie pamiętam co (jest w laptopie) niby troszkę lepiej ale dalej dupa, zrywa połączenie, łapie internet max 2-4m od routera. Wcześniej na intel w ogóle nie łapało nigdzie. Jednak dalej jest lipa. Jeszcze nigdy nie złapałem internetu publicznego (np na uczelni itp), ani na starej karcie Intela ani na nowej (nie pamiętam co, nie chce mi się rozkręcać lapa).
    MASAKRA ! ile ja się napisałem, tu na forum wątek zakładałem (lub podpinałem się pod inny) i nic, nie działa tak jak powinno!
    Jak tom01 jesteś taki pewny że jesteś wstanie mi pomóc to zapraszam z pomocą, nie ma cwaniaka co mi wifi naprawi
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Zdalnie raczej nie pomogę, ale naprawiam notebooki jako dodatkowe zajęcie. Jeśli jest to technicznie możliwe, to uruchomię poprawne działanie WiFi. Tyle, że musiałbym poprosić o wysłanie sprzętu do mnie. Mam części, narzędzia, mierniki i jakieś doświadczenie. Jakby co - zapraszam.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

w takim razie kupie karte wifi Alfe, tylko powiedzcie mi czy musze patrzec na to ile ma vol. itp? zeby sie nie okazala ze ma inne piny itp..
    Wireless mini PCI tak sie to dokladnie nazywa.. z tego co sobie przegladam sklep..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Dokładnie mini PCI-E rozmiar half. Mini PCI-E są dwa rodzaje, różnią się długością dwa razy, stąd nazwa half. Pani karta ma ok 2,5x2,5cm. Jeśli będzie większa, normalna mini PCI-E ma ok 2,5x5cm - nie wejdzie. Złącze jest takie samo, każda będzie pasować.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-05-2013 o 01:09

Domyślnie

a to dzieki za informacje.. tak moja karta jest malutka kwadratowa, juz ja nawet wyciagnelam..
    teraz musze sie rozejrzec za modelem..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Wracaiając do tematu, to nadal nie wiem co wybrać? Lenovo odradzacie sami, więc jakieś inne propozycje?

Domyślnie

ja nie odradzam, to tylko wifi, podlaczasz zewnetrzne wi-fi i problemu nie ma.. ale jak pisal Tom01 trzeba wymienic wewnetrzna karte sieciowa, co na pewno to zrobie..
    tylko jakby mi ktos jeszcze podal jakies dokladne modele tych kart.. to bylo by jeszcze lepiej.. Intel centrino i Atheros szukam, ale nic nie moge znalezc..

Domyślnie

Nadal nie jestem w stanie określić się na jakikolwiek laptop.. Jest ktoś w stanie mi jeszcze pomóc z doborem konkretnego modelu?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukaszek Zobacz posta
    ... owszem były takie tematy, ale już dawno i pewnie od tego czasu się sporo zmieniło, ...
    ...
    Wcale nie tak dawno, więc są jak najbardziej na czasie i proponuję zajrzeć jednak do tamtych wątków, bo powtarzanie tego samego po wielokroć jest trochę nużące.

Procesor i5/i7, RAM 8/16GB, + dodatkowy GPU, ewentualnie zestaw z dwoma dyskami SSD/HDD, to można w tej cenie dostać.

Sprawdź na: x-kom.pl.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów