Close

Strona 113 z 129 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Sorry zaćmienie. Dzięki

Domyślnie

Z uwagi na porę dnia (pewnie nie zdążyłeś jeszcze wypić kawy) masz moje pełne zrozumienie
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

fakt, kawy brak, ale od 5:50 przy obróbce siedzę

Domyślnie

dzięki za linka ciekawa sprawa z tym
    u-pointem, trzeba będzie poczytać jednak jeszcze nie upadłem na głowę by wydawać ponad 2k dla jednego ficzerka .

Domyślnie

http://www.youtube.com/watch?v=WITHFMmdntQ - tu ładnie pokazane z czym to się je. U-Pointy to genialna sprawa, ale niestety słono sobie za to życzą rzeczywiście. W LR bardzo by się przydały.

Domyślnie

u pointy możecie mieć bez problemu w lightroomie, wystarczy doinstalować wtyczkę o nazwie viveza
    Canon do pracy, Nikon z sentymentu

Domyślnie

Próbowałem i są całkiem niezłe. Ale niestety w LR powodują, że nie odtworzymy historii zmian i zapisują się w postaci TIFF. Trochę przykre, ale prawdziwe. A co do słowa Q-wia, to nie chciałem być wulgarny. Nie wypada!
    Aa! I jeszcze brakuje mi w w malowaniu pędzlem opcji HUE. Byłoby fajnie, gdyby coś takiego "wmontowali".

Domyślnie

mnie w LR brakuje tylko poziomów w rozbiciu o kanały (no może z regulowanym automatem jak w PSie ) i nic do szczęścia mi bardziej nie potrzeba przy szybkiej obróbce

Domyślnie

A jakie ustawienia do "landschaftów" stosujecie? Mam na myśli wyostrzanie w LR. W NX2 miałem odpowiedni preset wg pana J.Odella i całkiem całkiem sprawdzał się w praktyce. Generalnie do każdego typu matrycy, to były zupełnie odmienne ustawienia. Próbuję dojść do efektywnego ustawienia w do mojego Nikona 70s. Może macie jakieś doświadczenia w tej materii?

Domyślnie

a kto by się tam ostrzeniem przejmował, mam ustawione na 55, a reszta jak adobe zapodało

Strona 113 z 129 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów