Close

Strona 114 z 129 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    mnie w LR brakuje tylko poziomów w rozbiciu o kanały (no może z regulowanym automatem jak w PSie ) i nic do szczęścia mi bardziej nie potrzeba przy szybkiej obróbce
    No przecież są - chyba, że mówimy o czymś innym. Dla każdego kanału RGB można z osobna krzywą dostosować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A_S_T_O_R Zobacz posta
    u pointy możecie mieć bez problemu w lightroomie, wystarczy doinstalować wtyczkę o nazwie viveza
    Która kosztuje - całkiem niemało. Oczywiście jeżeli ktoś wykonuje takich operacji wiele, to może być to opłacalne. Dla mnie, jako hobbysty - nie bardzo. Mogę spędzić trochę czasu i w tych kilku przypadkach, w których HSL nie wystarcza, coś tam samemu pomaskować. Dodatkowo ja głównie param się portretami, więc tutaj akurat zastosowanie UPointów jest zwykle średnie. A dokładniej - porównywalne z użyciem pędzli w połączeniu z suwakami HSL.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 13-05-2013 o 22:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Która kosztuje - całkiem niemało.
    Obecnie, biorąc pod uwagę wartość dodaną w postaci wszystkich pozostałych NIKów, cena ok. 125$ wydaje mi się jednak niezbyt wygórowana.
    Mnie irytuje że w NX2 U-pointy działają na RAWach a w pluginach do adoba na jpgach/tiffach.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Obecnie, biorąc pod uwagę wartość dodaną w postaci wszystkich pozostałych NIKów, cena ok. 125$ wydaje mi się jednak niezbyt wygórowana.
    Mnie irytuje że w NX2 U-pointy działają na RAWach a w pluginach do adoba na jpgach/tiffach.
    "Rumorowany" NX3 z wszyskimi pluginami NIK-a byłby hitem, szczególnie w obecnej sytuacji...

Domyślnie

Marzenie
    Wątpię, czy Nikon posunie się do tego stopnia. Skoro można zarabiać na 2-ch softach, to byłoby głupotą połączyć je w jedno. A jeśli tak zrobią, to i cena NX-a też podskoczy.
    Co do wypowiedzi Pawła Pawlaka, to ma rację. Mnie też to wkurza - nie RAW-y, tylko jpeg-i oraz tiff-y.
    A LR5 to ktoś już testuje? Bo ja tak i powiem, że całkiem milo chodzi. Ale zobaczymy co będzie jak zmienią wersję Beta w finalną.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    No przecież są - chyba, że mówimy o czymś innym. Dla każdego kanału RGB można z osobna krzywą dostosować.
    poziomy, nie krzywe

Domyślnie

obrobił ktoś jednym rzutem ok 200-300 rawów na LR5 ?

Domyślnie

poziomy, nie krzywe
    Kliknij sobie w prawym dolnym rogu w w sekcji Tone Curve taką ikonkę krzywej (Click to edit Point Curve).
    Pojawi się opcja edycji każdego kanału.

Uwaga - musi być wybrany proces 2012 w Camera Calibration.
    D200 plus graty...

Domyślnie

poziomy, nie krzywe
    Co to są poziomy? Czym się różnią od krzywych? W LR można przesuwać krzywe, czyli ograniczyć ich poziom jakby - więc może tylko mamy rozbieżność pojęć, a nie narzędzi.

Domyślnie

poziomy, nie krzywe
    poziomy to uproszczone krzywe, dla kazdego ustawienia poziomow mozna stworzyc odpowiadajace im krzywe (w druga strone juz nie)

Strona 114 z 129 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów