Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: komunikat "r03"

Domyślnie komunikat "r03"

Witam.
    Myślę, że przekopałem całe forum, przejrzałem instrukcję dodaną do aparatu (D70s), ale nie znalazłem żadnej informacji na temat komunikatu pojawiającego się na wyświetlaczu o symbolice „r03”.
    Jeśli ktoś spotkał się z powyższym problemem i wie w jaki sposób go rozwiązać, to bardzo proszę o sugestie.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bhima Zobacz posta
    Witam.
    Myślę, że przekopałem całe forum, przejrzałem instrukcję dodaną do aparatu (D70s), ale nie znalazłem żadnej informacji na temat komunikatu pojawiającego się na wyświetlaczu o symbolice „r03”.
    Jeśli ktoś spotkał się z powyższym problemem i wie w jaki sposób go rozwiązać, to bardzo proszę o sugestie.
    Pozdrawiam.
    ilość zdjęć w serii do zrobienia przed zapełnieniem bufora
    instrukcja str. 63 na dole
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

to nie jest problem

Tak jak napisał BugsBunny jest to ilość zdjęć które możesz zrobić zanim bufor Ci się zapełni
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Dzięki.
    Tylko, że przed pojawianiem się komunikatu nie robiłem żadnych zdjęć (zmieniałem ustawienia w menu). Być może coś przypadkowo przestawiłem. Teraz aparat leży unieruchomiony – wciśnięcie spustu wyświetla wspomniany komunikat – a ja nie wiem jak ten problem ugryźć.
    Pozdrawiam

Domyślnie

to normalne
    zapewne robisz w formacie NEF, przestaw sobie na JPG BASIC i zobaczysz komunikat "r12" albo podobny
    później przestaw na tryb zdjęć seryjnych i wal zdjęcie nie puszczając spustu. sam zobaczysz ze po 12 zdjęciach aparat przestanie cykać
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bhima Zobacz posta
    Dzięki.
    Tylko, że przed pojawianiem się komunikatu nie robiłem żadnych zdjęć (zmieniałem ustawienia w menu). Być może coś przypadkowo przestawiłem. Teraz aparat leży unieruchomiony – wciśnięcie spustu wyświetla wspomniany komunikat – a ja nie wiem jak ten problem ugryźć.
    Pozdrawiam
    taki komunikat pojawia się zawsze przez chwilę, ma tylko różną treść - im mniejsze zdjęcia, tym większa liczba po r
    jeżeli w ogóle nie chce zrobić zdjęcia to przyczyny mogą być różne - trudno zgadywać. Brak karty? źle ustawiony obiektyw? napisz coś więcej
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    to normalne
    zapewne robisz w formacie NEF, przestaw sobie na JPG BASIC i zobaczysz komunikat "r12" albo podobny
    później przestaw na tryb zdjęć seryjnych i wal zdjęcie nie puszczając spustu. sam zobaczysz ze po 12 zdjęciach aparat przestanie cykać
    W tym rzecz, że aparat w ogóle nie chce cykać

Domyślnie

aaa, takie buty poczekaj moze na kgoś kto się lepiej zna

Albo naciśnij magiczny przycisk RESET

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    aaa, takie buty poczekaj moze na kgoś kto się lepiej zna

Albo naciśnij magiczny przycisk RESET
    Masz na myśli ten magiczny przycisk na spodzie obudowy, w pobliżu tabliczki informacyjnej ?

Domyślnie

u mnie jest przy złączu USB, ale to ten sam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów