Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Ela

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    He, he. Od razu widać, że Ela sama umie wynienić koło w Astrze
    hehe

Ale tak na poważnie, jak już się naśmiewacie z dłoni to powiem tyle, śliczne dziewczę, a spracowane dłonie tylko dobrze o niej świadczą.
    Mnie się portrecik podoba, ale tą skórę jeszcze bym wygładził. Hm.. A może tylko przez powyższe komentarze to mi przeszkadza?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bryk77 Zobacz posta
    hehe

Ale tak na poważnie, jak już się naśmiewacie z dłoni to powiem tyle, śliczne dziewczę, a spracowane dłonie tylko dobrze o niej świadczą.
    Mnie się portrecik podoba, ale tą skórę jeszcze bym wygładził. Hm.. A może tylko przez powyższe komentarze to mi przeszkadza?
    Dziekuje

Domyślnie

Dla mnie osobiście gorzej. Pierwsze zdjęcie wyglądało bardziej naturalnie, kolory były prawdziwe, modelka miała bardzo urocze i delikatne rumieńce na policzkach (nawet jeśli to make up, to i tak super wykonany, bez przesadyzmu) i z delikatnym zaróżowieniem skóry dłoni wyglądała po prostu prawdziwie. Do tego teraz ta dłoń wygląda bardzo żółto i jak od figury woskowej albo manekina wystawowego (bez obrazy dla Pani na zdjęciu oczywiście ). Plecy mają światło naturalne, biała bluzka też, a ręka już jest matowa i bez blasku. Uważam, że przy takiej obróbce, to trzeba by już całe zdjęcie dopasować... Nic bym nie wygładzał, bo to normalne, że człowiek ma żyły, kości i to widać.

Nie lubię psucia naturalnej urody na zdjęciach, jedynie delikatny retusz, w granicach naturalności. Pomijam oczywiście jakieś zlecenie branżowe, gdzie twarze (a nawet całe ciała) są już całkowicie malowane w programie graficznym i trafiają na okładki czasopism albo plakaty.

Odnośnie samego kadru: podoba mi się cały. Tak po prostu. Bardzo "niewinnie" to wygląda Ręce nie są dla mnie jakimś wielkim błędem, ale można spróbować innej pozycji: ustawić modelkę tak, by podpierała się wyprostowanymi rękami - żeby były spuszczone w dół, tak jakby się nachylała nad kimś/czymś.

Mi tam się podobało od razu pierwsze ujęcie. Dla mnie było normalne, naturalne i osobiste. Przy poprawce jestem na "nie"
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławol Zobacz posta

Mi tam się podobało od razu pierwsze ujęcie. Dla mnie było normalne, naturalne i osobiste.
    wyciągnięte z cytatu ale dla mnie najważniejsze Dziękuje

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów