Close

Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 225

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazziz Zobacz posta
    czy jakaś szansa na linka do tych profli, tak żeby np. do D7000 można to było wgrać?
    swego czasu szukałem i nigdzie nie znalazłem...
    Zobacz te:
    https://dl.dropboxusercontent.com/s/...rofile_d2x.rar
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Zawsze mnie fascynuje po co ludzie kupują dobrej klasy lustrzanki żeby walić foty w jpgach, pozbywając się podstawowej zalety lustrzanki czyli zapisu wysokiej jakości obrazu w formacie RAW bo nie mają czasu na obróbkę?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Zawsze mnie fascynuje po co ludzie kupują dobrej klasy lustrzanki żeby walić foty w jpgach, pozbywając się podstawowej zalety lustrzanki czyli zapisu wysokiej jakości obrazu w formacie RAW bo nie mają czasu na obróbkę?
    Mam dokładnie identyczne przemyślenia.
    A co do d300 jako takiego, to cóż... robisz w rawach, uważasz na wysokie iso bo szumi to bardziej niż FXy, kręcisz suwaczkami i działasz twórczo. To tylko narzędzie. Po prostu rób zdjęcia i od czasu do czasu niech kolega sprawdzi pod kątem ortografii swoje posty. I będzie cud miód orzeszki
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

witam ponownie

zaraz wyjasnie dlaczego amator sie przesiada na lustrzanke profi akurat na D300 bo:

1.ma super AF i fotki sa ostre bez rozmytej np twarzy na kilku zrobionych fotkach (N35 i inne)
    2. wyczytalem ze ma dobry balans bieli
    3.super ergonomia trzymania i obslugi
    4. dobra cena aktualnie jak na towar z drugiej reki na D7100 narazie nie ma kasy

mialem D50 D80 (krotko gdyby nie szumy na fotkach w domu by zostal ) D5000 czasem nie trafial ale ergonomia akceptowalna dopiero z gripem

to tak w skrocie

teraz co do mojego D300 poprzedni wlasciciel wgral w niego profile "krajobraz", "portret" , Aviaton

czy to jest to samo co tematyczne w innych lustrzankach ten "Aviaton to bedzie chyba lotnictwo
    Byl D50,D80,D5000,D3000,D3100,D7000,D7100,D300,D700 FX , D600 FX
    jest ponownie D600 , N28-105 ,N70-300VR ,Grip
    Nikon A jako sprzecik mobilny i podreczny

Domyślnie

ja się poddaję
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Ludzieeeee! To prowokacja! Wołajcie moda!

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andi74 Zobacz posta
    poprzedni wlasciciel wgral w niego profile "krajobraz", "portret" , Aviaton

czy to jest to samo co tematyczne w innych lustrzankach ten "Aviaton to bedzie chyba lotnictwo
    Jeszcze wgraj profil GREAT będziesz miał zajeb... fotki aha i Awesome dodaj....

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andi74 Zobacz posta

teraz co do mojego D300 poprzedni wlasciciel wgral w niego profile "krajobraz", "portret" , Aviaton

Mogą to być takie same profile jak w innych lustrzankach, lub zmodyfikowane przez poprzedniego właściciela, lub przez niego utworzone.
    Możesz wgrać sobie własne profile, nie wiem czy do D300 są takie same jak do D90, bo do tego drugiego mam kilka profili.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Dam Ci radę. Ustaw NEUTRAL i rób w RAW. Jak będziesz chciał inny profil ustawisz go podczas obróbki.
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Domyślnie

Kolego Andi74, proszę o stosowanie zasad pisowni obowiązujących w języku polskim. Ponadto gdybyś przeczytał wątek o D300 to tam byś znalazł i profile, i porady jak je prawidłowo wgrać. Nikt nie poda Ci na tacy gotowych rozwiązań bo nikt nie wie czego oczekujesz. Proponuję od uważnej lektury forum zacząć przygodę z D300.

Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów