Dużo się pisze o stołkach Nikona: 35/1.8DX bądź 50/1.8G napiszcie proszę do jakiego rodzaju zdjęć te obiektywy idealnie się nadają ?
Myślę tutaj o połączeniu w/w stałek z D5100 jestem od niedawna jego posiadaczem![]()
Szukaj
Dużo się pisze o stołkach Nikona: 35/1.8DX bądź 50/1.8G napiszcie proszę do jakiego rodzaju zdjęć te obiektywy idealnie się nadają ?
Myślę tutaj o połączeniu w/w stałek z D5100 jestem od niedawna jego posiadaczem![]()
Ja 35-tki używam jak na razie wyłącznie w pomieszczeniach (m.in. imprezy rodzinne i nie tylko, portrety mojej pięknej żony etc). Na zewnątrz jeszcze nie używałem bo pogoda nie pozwala mi wyjść w plener. Z tym szkłem mogę robić "jasne" fotki bez lampy, czego nie można powiedzieć o "ciemnych" fotkach z kitowym obiektywem.
Nikon
Jestem zachwycona nabytkiem i cały czas się uczę czegoś nowego35 super do pomieszczeń a 50 za mały kąt będzie, za ciasno. 35 za to zniekształci twarz jak za blisko podejdziesz
Kwestia zastosowania
Mi po głowie chodzi jeszcze tamron 70-300 macro
Co do zdjęć fajnie się robi ale trzeba smigać po menu żeby coś przestwić.
I nieskromnie się pochwalę że po 2 dniach przeszłam na manual![]()
Ostatnio edytowane przez agaspox ; 24-04-2013 o 14:19
Nikon d5100 AF-S 18-105 VR
Bóg mnie nie chce a Diabeł się boi ...
Witam,
A jak trochę zmienię tematprzeglądałem neta i widziałem, że D5100 z 18-55 można już kupić za 1799PLN
Wydaje mi się, że cena jest niezłacena w sklepach stacjonarnych i przez internet - nie podaje w jakim sklepie, ale zapewniam łatwo znaleźć...
Pozdrawiam,
Skontaktuj się z nami