Close

Strona 17 z 36 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 359

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Chyba to byl rok 2008 dla Nikona D700 to był aparat który decydował być albo nie być na rynku FF. Już Canon swoim 5D podebrał większość rynku. D700 musiał być aparatem dobrym, dokończonym i o niskiej usterkowości i "tanim". W miłej rozmowie z panem z serwisu padło stwierdzenie z jego strony, że odsetek usterek w D700 jest najniższy we wszystkich ostatnich lustrzankach cyfrowych Nikona, a i jeszcze sypnął ciekawostką , że sprzęty ostatnio produkowane w Japonii są gorzej robione, bardziej usterkowe niż te poza macierzystymi fabrykami. To podobno z powodu kataklizmu. Bo na japońskiej ziemi zostały stare reanimowane fabryki, a nowe zupełnie od podstaw zbudowane z najnowszym osprzętem są w innych bezpieczniejszych krajach. To się porobiło
    D600 do wszystkich innych zastosowan poza zawodowymi to chciał bym mieć, matryca jest świetna. Bankowo bedzie ona w D700S.
    Od 3 lat nie zaglądałem do Menu w siedemsetkach i chyba tym się rożni taki aparat od np fajnego D600

Szkła sprawne na wszystkich innych aparatach nagle stawały się kulawe.
    Och proszę Cię, masz może nagranie z panem z serwisu jako dowód... a skąd ów Pan to niby ma takie informacje...

Co D700 ma takiego do ustawienia z poziomu klawiszologi, czego nie ma D600? No jednego w D600 nie ma rzeczywiscie... podgladu cropa po wcisnieciu OK.

Wysłane z telefonu.
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Och proszę Cię, masz może nagranie z panem z serwisu jako dowód... a skąd ów Pan to niby ma takie informacje...
    A może ma te informacje dzięki temu, że po prostu pracuje w serwisie Nikona?
    Ostatnio edytowane przez radius_bo ; 10-04-2013 o 22:51
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radius_bo Zobacz posta
    A może ma te informacje dzięki temu, że po prostu pracuje w serwisie Nikona?
    I niby to jest powód żeby bajdurzenie kolesia z serwisu niczym nie poparte łykać jak młody pelikan?
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 10-04-2013 o 23:03
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

A dlaczego nie? Puszki już nie ma w sprzedaży, więc nie zależy mu na tym, żeby nakręcać sprzedaż poprzez jej gloryfikowanie.

Poza tym każda firma na pewno prowadzi swoje statystyki odnośnie różnych parametrów - także produktów. Dlaczego firma Nikon nie miałaby poinformować z dumą swoich serwisów, że D700 to najbardziej udany model Nikona z ostatnich lat? Takie to nieprawdopodobne?
    D7000 | S 18-35 1.8 | N 60 2.8 G | M 48 AF-1 | N SB-600

Domyślnie

No i mamy najlepszego z nikonów - D600. Fanklub jest liczny, wiec nie ma co przekonywać o zaletach tak słabych modeli jak D700 i D800.
    Ja chyba jakieś inne forum czytam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No i mamy najlepszego z nikonów - D600. Fanklub jest liczny, wiec nie ma co przekonywać o zaletach tak słabych modeli jak D700 i D800.
    Jacku, masz D600? Nie rozumiesz chyba trochę. Ja nie przekonuje że D600 jest najlepszy, tylko udowadniam, że nie jest najgorszy... jak wielu nie mających go w ręku uważa.

D800 to już inna bajka. Nie mam go i też mógłbym powiedzieć, że szrot... bo AF siada, bo jest olej na matrycy, bo ma niepotrzebnie 36Mpix i takie tam. Ale uwierz mi, jak miałbym kasę, to kupiłbym go bezapelacyjnie

Wysłane z telefonu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    (...)
    Co D700 ma takiego do ustawienia z poziomu klawiszologi, czego nie ma D600? No jednego w D600 nie ma rzeczywiscie... podgladu cropa po wcisnieciu OK.
    Jak zmienić tryb AF. Jest klawisz do zmiany??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    Jak zmienić tryb AF. Jest klawisz do zmiany??
    Oczywiście, nawet bym powiedział, że bardziej logicznie usytułowany. Guzik jest na dźwigni zmiany AF/MF. Wciskasz go i rolkami ustawiasz... jedną tryb AF (AF-A, AF-S, AF-C), drugą ilość pól, lub obcje śledzenia/3D.

Wysłane z telefonu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To może opublikuj jakiś wykaz aparatów o których należy mówić dobrze i takich o których wyłącznie źle Popadacie już powoli w jakąś paranoję.

Domyślnie

Nie ma takiej opcji każde z body jakie miałem miało cała listę wad (co nie oznacza jakiejkolwiek awarii). Nie były to body z serii jednocyfrowej, znałem ich miejsce w szeregu. W kwestiach awaryjności nasze forum daje jakąś (całkiem dobrą) orientacje. No i po prostu nie można stawiać body uważanego za wzór ergonomii, bezawaryjności, za woła roboczego zawodowców (D700) za D600, który zbiera cięgi na forum. Wierzę Erie czy Prz3mo, że jest problem z wybraniem body bez wady AF, z czystą matrycą po zrobieniu paru tys zdj. Pewnie część osób nie wie, że na bocznych w sztucznym świetle to jest słabo, pracując na otwartych przysłonach nie widzą kurzu. OK. Tego w D700 nie było (nieliczni mieli problem z olejem na matrycy - to przypadłość wszystkich nikonów od D3000 do D4, ale w nieznacznym %).
    D600 ma niezaprzeczalną przewagę - lepszą matrycę. W tym względzie jest lepsze. Rozpatrujmy sprzęt na kilku polach. Jesli D600 nam sie podoba (i fajnie) to nie wyszukujmy przewag nad D700 na siłę na innych polach, na których tej przewagi nie ma.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 17 z 36 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów