Close

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 136
    Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez picia78 Zobacz posta
    chyba nie chcesz, zobaczyć takiego widoku ?===>http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=226549
    Właśnie to miałem na myśli, koszt naprawy starczy na dobry statyw.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaspox Zobacz posta
    A jakiś dobry statyw ale coś taniego?
    statyw zobacz na allegro , może uda się kupić tanio jakiś używany . Najlepiej jakbyś znalazła coś w swoim mieście by mozna było obejrzec przed zakupem
    D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez picia78 Zobacz posta
    chyba nie chcesz, zobaczyć takiego widoku ?===>http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=226549
    Tak to zazwyczaj wychodzi jak się kupuje tani statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Tak to zazwyczaj wychodzi jak się kupuje tani statyw
    Niekoniecznie, nawet tani statyw można dociążyć a i drogi statyw może się przewrócić.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Niekoniecznie, nawet tani statyw można dociążyć a i drogi statyw może się przewrócić.
    dokładnie, a często te drogie sa lżejsze bo np. z carbonu
    D7000; SB - 910; N10 - 24; N18 - 200 VRII; N70 - 300 VR G IF-ED; N35 / 1.8G; N105 / 2.8 VR MICRO + podpórka + FT2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soja Zobacz posta
    dokładnie, a często te drogie sa lżejsze bo np. z carbonu
    ale zawsze można zastosować betonową podstawe , tak jak kiedys były przy parasolach ogrodowych
    D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll

Domyślnie

...bo statyw kupuje sie " na wagę ".
    Cięższy znaczy lepszy/bezpieczniejszy...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Szczególnie jak trzeba kilka godzin z nim chodzić
    Ją wolę ten lżejszy i w razie potrzeby go dociążę.
    D7000; SB - 910; N10 - 24; N18 - 200 VRII; N70 - 300 VR G IF-ED; N35 / 1.8G; N105 / 2.8 VR MICRO + podpórka + FT2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soja Zobacz posta
    Szczególnie jak trzeba kilka godzin z nim chodzić
    Ją wolę ten lżejszy i w razie potrzeby go dociążę.
    Albo rybki albo akwarium...
    Waga tylko jednej z moich puszek (MF) ze statywem to około sześć kilogramów.
    Jak nie chce nosić ciężarów, biorę lekkie zabawki.
    Ciężki statyw to bezpieczeństwo, a dociazyc po postawieniu
    i tak jest wskazane...
    Stawiając na np moście zawsze tez przypinam całość do słupa
    czy jakiejś barierki dopasowanym paskiem. Dla bezpieczeństwa.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaspox Zobacz posta
    Witam, jestem nowa na forum. Mam pytanie, co sądzicie o Nikonie d5100 warto go kupić jako pierwszą lustrzankę? Dodam że interesuje mnie zestaw z dwoma obiektywami: 18-55 mm VR + 55-300 mm VR (Plus statyw filtry, pilot itp). Jego ergonomia mi odpowiada nie jest dla mnie ciężki. Oglądałam go w sklepie lecz niestety nie mogłam dokładnie potestować. Sprzedawca mnie bardzo nakłaniał na sony slt s37Y (18-55 55-200) ale zraził mnie elektroniczny wizjer i wydaje mi się że sony nie robi dobrych lustrzanek tylko szpikuje swój sprzęt zbędnymi bajerami. Lustrzankę chcę kupić aby rozwijać się jako fotograf i nauczyć się robić zdjęcia. Głównie będę robiła przyrodę, portrety, zwierzęta może makro ale też myślę że coraz bardziej będę się wkręcać i poszerzę swój zestaw. Myślę, że dodam do swojego portfolio WebDesignera opcję robienia zdjęć np dla sklepu WWW itp. Co Wy na to? Jakieś rady na start?
    Jeżeli masz ambicje, żeby stać się fotografem zaawansowanym, to d5100 wiele cię nie nauczy - skromna klawiszologia, brak ekranika z info o ustawieniach, słaba ergonomia - to raczej nie zachęca do korzystania z profesjonalnych metod działania... w tej cenie lepiej już zacząć od d90, a ja w ogóle kupiłbym używany d7000 - można znaleźć naprawdę fantastyczne sztuki w dobrej cenie.
    Jeśli chodzi o szkło, to 18-105 jest rzeczywiście najlepszym znanym mi kitem, ale to wciąż kit i dla zastosowań, które podałaś na wstępie nadaje się średnio... Jak na przyrodę - za krótki, jak do portretów i makro - za ciemny, jak do zwierząt - trochę za wolny AF. Choć oczywiście na poziomie czysto amatorskim można zrobić wszystko z tych rzeczy. Moim zdaniem, jeśli nie chcesz nadszarpnąć budżetu i czegoś się nauczyć, zacznij od stałek - 35, 50. Jak trochę doskładasz i Ci się spodoba fotografia, to polecam sigme - 17-50 HSM OS, która w zestawie z d7000 jest chyba najlepszym rozwiązaniem dla tzw. zaawansowanych amatorów. A potem to już morze możliwości...

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów