A jakiś termin się już rysuje na tę nową wersję?![]()
Szukaj
A jakiś termin się już rysuje na tę nową wersję?![]()
Jeżeli wprowadziłem Cię w błąd to przepraszam. Nie zwróciłem uwagi, że chodzi o panoramy sferyczne. Opcja panoramy jest dedykowana dla panoram 360° i uwzględnia zawijanie jedynie bocznych krawędzi obrazu.
Trudno mi określić kiedy pojawi się nowa wersja programu. Zbyt dużo zmian wprowadziłem do programu naraz.
Dla mnie to łączenie jest naprawdę istotne dlatego życzę rychłych postępów.Póki co pomogę sobie ps.
Być może jest to głupie pytanie, ale i tak je zadam. Jeżeli w aparacie mam ustawioną przestrzeń kolorów sRGB i w SNS-HDR wybrałem ustawienie sRGB w "Przestrzeni kolorów dla RAW", to zbędne jest już ustawianie konwersji do sRGB dla pliku wynikowego, prawda?
Krzysztof W.
D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
nick-on.photler.com
Pytałem wujka google, ale nie znał odpowiedzi (myślałem, że wie wszystko).
Co zrobić, żeby móc wrzucić nikonowskie rozszerzenie .nrw do programu sns-hdr? Ewentualnie jak zamienić .nrw w .raw?
Z góry dzięki za odpowiedź, a autorowi Sns-hdr należy się Nobel!!!
Program czyta pliki .nrw. Masz najnowszą wersje programu? Z jakiego aparatu pochodzą Twoje pliki?
Wersja programu 1.4.22, aparat to Nikon Coolpix P7100 (ver. 1.0).
"Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams
Skontaktuj się z nami