Close

Strona 99 z 121 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

A jakiś termin się już rysuje na tę nową wersję?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    A jakiś termin się już rysuje na tę nową wersję?
    Gdy się zmobilizuję do tego, aby już nie poprawiać algorytmów. Ostatnio wpadło mi do głowy jak mogę powalczyć z niskim kontrastem i kolejny miesiąc zleciał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Opcja panoramy nie jest dedykowana dla panoram sferycznych. Opcja dla panoram sferycznych będzie dostępna w następnej wersji programu. W obecnej wersji programu zalecam najpierw złożyć ekspozycje w obrazy HDR i dopiero te obrazy zszyć w panoramę.
    A to mnie trochę rozczarowałeś bo zanim kupiłem program to zapytałem:

Cytat Zamieszczone przez Flux Zobacz posta
    Pebal mógłbyś mi powiedzieć jak Twój program radzi sobie ze składaniem HDR'ów z dużych plików ( 18000 na 8000 px) na potrzeby panoram sferycznych? Czy takie panoramy po "złaczeniu" ich przez program do odtwarzania panoram sferycznych nie będą miały widocznego miejsca łączenia?
    na co odpowiedziałeś:

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    W programie dostępna jest opcja dedykowana dla panoram. Opcja ta powoduje, że program uwzględnia podczas przetwarzania, że brzegi obrazu będą zawijane.
    no nie wiem jak się do tego odnieść ...

Możesz dać znać kiedy pojawi się nowa wersja z opcją dedykowaną dla panoram sferycznych?

Domyślnie

Jeżeli wprowadziłem Cię w błąd to przepraszam. Nie zwróciłem uwagi, że chodzi o panoramy sferyczne. Opcja panoramy jest dedykowana dla panoram 360° i uwzględnia zawijanie jedynie bocznych krawędzi obrazu.
    Trudno mi określić kiedy pojawi się nowa wersja programu. Zbyt dużo zmian wprowadziłem do programu naraz.

Domyślnie

Dla mnie to łączenie jest naprawdę istotne dlatego życzę rychłych postępów.Póki co pomogę sobie ps.

Domyślnie

Być może jest to głupie pytanie, ale i tak je zadam. Jeżeli w aparacie mam ustawioną przestrzeń kolorów sRGB i w SNS-HDR wybrałem ustawienie sRGB w "Przestrzeni kolorów dla RAW", to zbędne jest już ustawianie konwersji do sRGB dla pliku wynikowego, prawda?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Być może jest to głupie pytanie, ale i tak je zadam. Jeżeli w aparacie mam ustawioną przestrzeń kolorów sRGB i w SNS-HDR wybrałem ustawienie sRGB w "Przestrzeni kolorów dla RAW", to zbędne jest już ustawianie konwersji do sRGB dla pliku wynikowego, prawda?
    Tak.
    Dodam tylko, że jeżeli obrazy są zapisane w formacie RAW to przestrzeń kolorów ustawiana w aparacie nie ma dla SNS-HDR żadnego znaczenia.

Domyślnie

Pytałem wujka google, ale nie znał odpowiedzi (myślałem, że wie wszystko).
    Co zrobić, żeby móc wrzucić nikonowskie rozszerzenie .nrw do programu sns-hdr? Ewentualnie jak zamienić .nrw w .raw?

Z góry dzięki za odpowiedź, a autorowi Sns-hdr należy się Nobel!!!

Domyślnie

Program czyta pliki .nrw. Masz najnowszą wersje programu? Z jakiego aparatu pochodzą Twoje pliki?

Domyślnie

Wersja programu 1.4.22, aparat to Nikon Coolpix P7100 (ver. 1.0).
    "Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams

Strona 99 z 121 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów