Nieaktualne. Wiedziałem, że trzeba przeciągnąć jednocześnie trzy pliki w okno programu, ale myślałem, że w okno WŁĄCZONEGO programu. Okazuje się, że trzeba przeciągnąć pliki tylko na ikonkę do programu.
Szukaj
Nieaktualne. Wiedziałem, że trzeba przeciągnąć jednocześnie trzy pliki w okno programu, ale myślałem, że w okno WŁĄCZONEGO programu. Okazuje się, że trzeba przeciągnąć pliki tylko na ikonkę do programu.
"Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams
Pobrałem przykładowy plik nrw z tego aparatu i wczytał się on u mnie poprawnie.
Napisz proszę na czym dokładnie polega problem. Plik nie jest wczytywany, czy jest wczytywany źle?
popatrz post wyżejproblem już rozwiązany
![]()
Nikon D90 i D80 | 50mm 1,8D AF | N 18-105 VR | S 18-200 | T 70-300 Macro | SB600
Pebal a ja comiesięcznie spytam jak postęp nad wersją 2? I jak tam GPU? Od kiedy mam D800 trochę mnie bolą czasy mapowania![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
zdjęcie z tego wątku http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=228601 zostało przetrawione przez ten zacny programik.
Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik
Dawno tu nie zaglądałem i nie jestem w temacie, a zainteresowało mnie zdanie o wsparciu GPU - rozumiem że mowa o CUDA od Nvidii? Program sam wykrywa GPU z CUDA czy są jakieś specjalne przełączniki (parametr w wersji Lite)?
Witam
przeczytałem cały wątek od deski do deski co z pewnością umożliwiło mi skorzystanie z programu bez żadnych problemów ver.LITE.
Programik wygląda że działa fajnie, będę testował dalej zapoznając się z jego możliwościami, być może nawet go zakupię, też to rozważam.
Nasunęły mi się jednak pytania takie z punktu widzenia użytkownika.
Czemu wersja LITE jest tak dziwna w użytkowaniu (program nie uruchamia się w sposób klasyczny, tylko jakoś dziwnie trzeba przemieszczać pliki do konwersji na ikonę programu). Nie mówiąc już o sposobie zmiany jakiś parametrów - przypomina mi to knify DOS'owskie z tamtych czasów.
Wybacz Pebal ale jest to takie jakieś dziwne w dzisiejszej rzeczywistości.
Druga sprawa powstało GUI do tej wersji i trzeba go szukać gdzieś .....w necie, co się okazuje nie ma do niego dostępu jak są zabezpieczenia np.firewall- więc trzeba kombinować.
Czemu po prostu GUI nie jest dostępne na Twojej stronie - przecież firmujesz to swoją osobą.
Trzecia sprawa SNS Resizer - też nie ma do niego dostępu jak są zabezpieczenia, a na Twojej stronie nie ma o tym słowa że taki programik powstał, jak się wydaje jest on stworzony przez Ciebie, chyba, w końcu to po nazwie wydaje się że to z Twojej stajni.
Z całym szacunkiem dla Twojej pracy i tego co stworzyłeś, ale czy skoro coś się daje do publicznego użytkowania to nie powinno to funkcjonować jakoś normalnie dla zwykłego zjadacza chleba/użytkownika.
Bo czasem mam wrażenie że żeby coś takiego obsługiwać to trzeba być informatykiem z samego założenia, a nie wszyscy są.
Nie szukam dziury w całym tylko podzieliłem się swoimi spostrzerzeniami które widzę z punktu widzenia użytkownika.
Szacun dla Ciebie że to stworzyłeś.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 07-05-2013 o 09:02
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Ale w czym problem? Kup program i się ciesz pełnią możliwości. Ew. klnij na Pebala, że jest łasy na kasę. Przecież mógł to zrobić za darmo.
A za "Szacun dla Ciebie że to stworzyłeś" rachunków nie zapłaci i do gara nie włoży. Ew. zrób mu extra zdjęcia, obrób, a on powie Ci: szacun, że zrobiłeś takie zdjęcia.
Skontaktuj się z nami