Close

Strona 100 z 121 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Nieaktualne. Wiedziałem, że trzeba przeciągnąć jednocześnie trzy pliki w okno programu, ale myślałem, że w okno WŁĄCZONEGO programu. Okazuje się, że trzeba przeciągnąć pliki tylko na ikonkę do programu.
    "Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie" Ansel Adams

Domyślnie

Pobrałem przykładowy plik nrw z tego aparatu i wczytał się on u mnie poprawnie.
    Napisz proszę na czym dokładnie polega problem. Plik nie jest wczytywany, czy jest wczytywany źle?

Domyślnie

popatrz post wyżej problem już rozwiązany
    Nikon D90 i D80 | 50mm 1,8D AF | N 18-105 VR | S 18-200 | T 70-300 Macro | SB600

Domyślnie

Pebal a ja comiesięcznie spytam jak postęp nad wersją 2? I jak tam GPU? Od kiedy mam D800 trochę mnie bolą czasy mapowania
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Pebal a ja comiesięcznie spytam jak postęp nad wersją 2? I jak tam GPU? Od kiedy mam D800 trochę mnie bolą czasy mapowania
    Do przodu, ale powoli.
    Wsparcie GPU dla procesu mapowania obrazu jest już zaimplementowane. Teraz dodaję wsparcie dla obliczeń wykonywanych podczas wyświetlania obrazu. Niestety, obliczenia te nie są w SNS trywialne i mam z tym trochę problemów.

Domyślnie

zdjęcie z tego wątku http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=228601 zostało przetrawione przez ten zacny programik.
    Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik

Domyślnie

Dawno tu nie zaglądałem i nie jestem w temacie, a zainteresowało mnie zdanie o wsparciu GPU - rozumiem że mowa o CUDA od Nvidii? Program sam wykrywa GPU z CUDA czy są jakieś specjalne przełączniki (parametr w wersji Lite)?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Dawno tu nie zaglądałem i nie jestem w temacie, a zainteresowało mnie zdanie o wsparciu GPU - rozumiem że mowa o CUDA od Nvidii? Program sam wykrywa GPU z CUDA czy są jakieś specjalne przełączniki (parametr w wersji Lite)?
    Wsparcie dla GPU będzie dopiero od wersji 2.0. Wymagana będzie karta graficzna zgodna z DirectX 11 oraz system operacyjny Windows 7 lub nowszy.

Domyślnie

Witam
    przeczytałem cały wątek od deski do deski co z pewnością umożliwiło mi skorzystanie z programu bez żadnych problemów ver.LITE.
    Programik wygląda że działa fajnie, będę testował dalej zapoznając się z jego możliwościami, być może nawet go zakupię, też to rozważam.

Nasunęły mi się jednak pytania takie z punktu widzenia użytkownika.
    Czemu wersja LITE jest tak dziwna w użytkowaniu (program nie uruchamia się w sposób klasyczny, tylko jakoś dziwnie trzeba przemieszczać pliki do konwersji na ikonę programu). Nie mówiąc już o sposobie zmiany jakiś parametrów - przypomina mi to knify DOS'owskie z tamtych czasów.
    Wybacz Pebal ale jest to takie jakieś dziwne w dzisiejszej rzeczywistości.
    Druga sprawa powstało GUI do tej wersji i trzeba go szukać gdzieś .....w necie, co się okazuje nie ma do niego dostępu jak są zabezpieczenia np.firewall- więc trzeba kombinować.
    Czemu po prostu GUI nie jest dostępne na Twojej stronie - przecież firmujesz to swoją osobą.
    Trzecia sprawa SNS Resizer - też nie ma do niego dostępu jak są zabezpieczenia, a na Twojej stronie nie ma o tym słowa że taki programik powstał, jak się wydaje jest on stworzony przez Ciebie, chyba, w końcu to po nazwie wydaje się że to z Twojej stajni.
    Z całym szacunkiem dla Twojej pracy i tego co stworzyłeś, ale czy skoro coś się daje do publicznego użytkowania to nie powinno to funkcjonować jakoś normalnie dla zwykłego zjadacza chleba/użytkownika.
    Bo czasem mam wrażenie że żeby coś takiego obsługiwać to trzeba być informatykiem z samego założenia, a nie wszyscy są.
    Nie szukam dziury w całym tylko podzieliłem się swoimi spostrzerzeniami które widzę z punktu widzenia użytkownika.
    Szacun dla Ciebie że to stworzyłeś.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 07-05-2013 o 09:02
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Ale w czym problem? Kup program i się ciesz pełnią możliwości. Ew. klnij na Pebala, że jest łasy na kasę. Przecież mógł to zrobić za darmo.

A za "Szacun dla Ciebie że to stworzyłeś" rachunków nie zapłaci i do gara nie włoży. Ew. zrób mu extra zdjęcia, obrób, a on powie Ci: szacun, że zrobiłeś takie zdjęcia.

Strona 100 z 121 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów