Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie wiem co masz na myśli, ale w firewallu możesz prześledzić procesy, które łącza się z siecią i na abarot.

Komputer może spowalniać np. antywirus, wykonujący akurat ciche skanowanie dostępnych dysków, ale to musisz sprawdzić empirycznie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie wiem co masz na myśli, ale w firewallu możesz prześledzić procesy, które łącza się z siecią i na abarot.
    dzięki, sprawdziłem. Trochę tego badziewia tam siedziało

Domyślnie

jak sprawdzić na komputerze, co łączy mi się z siecią? Może mam jakiś proces, który zamula?
    Użyj netstat. Tylko pytanie, jakie informacje będziesz potrafił z tego wyciągnąć. Otwartych socketów/połączeń na pewno jest dużo. Teraz wszystko łączy się z internetem.
    Możesz też użyć Widnowsowego resmon.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Przede wszystkim pachnie mi to zwiększoym ruchem w powietrzu w Twojej okolicy. Możesz pokusić się o sprawdzenie, ile urządzeń wifi w zasięgu Twojego lapka pracuje na tym samym kanale częstotliwości i jak te kanały się na siebie nakładają.
    Przekleństwo blokowisk, gdzie wszyscy już mają wifi a dostępnych kanałów jest skończona ilość Możesz użyć inSSIDer'a: http://www.metageek.net/products/inssider/ - ładnie pokaże co i jak fruwa. Wtedy możesz pokusić się o skonfigurowanie swojego access pointa na najmniej używany kanał.

Druga sprawa to sprawdzenie aktywnych połączeń, jak już wspomniano netstat -b -f

Trzecia sprawa to aktywne połączenia tak, jak je widzi access point czy inny router z wifi - jak zwał tak zwał. Zaloguj się na niego i sprawdź kto jest podłączony, choć jeśli masz nowy soft, mocne hasła, wyłączony dostęp administracyjny z zewnątrz i szyfrowanie ruchu wifi (np. WPA2 z mocnym hasłem), to nic się tam stać nie powinno złego.

Z tego co piszesz to marna nadzieja w tym, że to jakiś spektakularny włam do Twojego laptopa.
    pozdrawiam, Maciej

Domyślnie

dziękuję wszystkim za pomoc.
    Sprawdziłem taj jak pisaliście i wyszło na to, że "ten typ tak ma"
    Nie znalazłem trojana, ruch sieciowy taki, jak po kablu. Trudno, trzeba z tym żyć.

Domyślnie

a czy problemu nie rozwiaze mocny adapter na usb? ja tak zrobilam bo jak zmienilam laptopa to w tym aktualnym gdzie mam "Broadcom", nie dalo sie korzystac z wifi, a jak juz udalo sie polaczyc, to wszystko chodzilo jak slimak, a na dodatek widzial mi tylko moja siec, albo gora dwoch sasiadow i to mialam ich na minimum, jakas porazka, instalowanie nowego sterownika tez nie pomoglo, dopiero podlaczenie zewnetrznego adaptera rozwiazalo problem. a zmiana kanalu tez nie przyniosla zadnego rezultatu.
    Takze mysle ze Twoj problem moze rozwiazac tylko zewnetrzny adapter, ktory wzmocni siec wifi.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów