Close

Strona 40 z 101 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1007

Domyślnie

Myślałem, że opinie o serwisie są troche przesadzone. Niestety na własnej skórze przekonuję się, że niestety nie są. Od ponad dwóch tygodni czekam na kosztorys naprawy aparatu. Maile idą w próżnie, nikt nie zamierza odpowiadać. Na infolinii podają informację, że aparat jest właśnie u technika na stole, za to za 4 dni dowiaduję się, że aparat zostanie wzięty do naprawy za 4 dni...
    Macie może namiar na jakieś adresy mailowe do dyrektorów w Japonii, bo zamierzam wysyłać korespondencję mailową w języku angielskim z UDW do kogoś wyżej.
    Szczerze mam dość takiego traktowania i poważnie zastanawiam się nad zmianą systemu - na taki gdzie serwisów jest więcej niż jeden....
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Myślałem, że opinie o serwisie są troche przesadzone. Niestety na własnej skórze przekonuję się, że niestety nie są. Od ponad dwóch tygodni czekam na kosztorys naprawy aparatu. Maile idą w próżnie, nikt nie zamierza odpowiadać. Na infolinii podają informację, że aparat jest właśnie u technika na stole, za to za 4 dni dowiaduję się, że aparat zostanie wzięty do naprawy za 4 dni...
    Macie może namiar na jakieś adresy mailowe do dyrektorów w Japonii, bo zamierzam wysyłać korespondencję mailową w języku angielskim z UDW do kogoś wyżej.
    Szczerze mam dość takiego traktowania i poważnie zastanawiam się nad zmianą systemu - na taki gdzie serwisów jest więcej niż jeden....
    Eeeee tam !

Założę się, że się nie dogadaliście... ...może jeszcze za dużo chciałeś ?

To nie USA a Ty nie jesteś osobistością, na którą Nikon ma akurat chęć. Zwykły szarak powinien siedzieć i czekać...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

To dobrze że to nie USA - nie dość że serwis tam równie dobry i szybki jak u nas to jeszcze w ramach napraw gwarancyjnych wysyłka do serwisu jest na koszt klienta.
    Czasem kilkukrotna - kiedy naprawa się nie powiedzie za pierwszym razem.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    opisz to na stronie o serwisie z mojej stopki!!!!
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Taaaaaa ... w związku z syfem (plamami oleju) na matrycy mojego nowego Nikona D800 (przebieg 2600 klapnięć, kupiony w styczniu 2013r) ... nabytego w Niemczech po telefonie do serwisu NIKON POLSKA w Warszawie ustaliłem, że:
    1/ Brudnej matrycy nie czyścimy w ramach gwarancji ale "niech pan przyśle zobaczymy co jest" ?! Zaskoczony tłumaczę, że to nowy aparat, od początku nie wykręcany obiektyw poza jedną próbą wydmuchania nową gruchą wprost z apteki - na co sympatyczna pani " no to już nie jest nowy sprzęt, jest używany". Czyszczenie nie objęte gwarancją kosztuje 150 zł.
    2/ dodatkowo zostałem poinformowany " jeśli nie ma pan dodatkowej białej gwarancji świadczącej, że aparat jest z Polskiej edycji to wysyłasz pan aparat na własny koszt".
    Sprawdziłem: (np. DHL ubezpieczenie na kwotę 10.000 zł - cena od 36 zł do 49 zł w jedną stronę).

No to jak ktoś przyoszczędził kupując sprzęt w Niemcowni i gwarancja nie obejmuje czyszczenia to powinien doliczyć sobie za przyjemność 150 zł + 50 zł + 50 zł = 250 zł.

Dziękuję. Pozamiatane !
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Wyślij K-Ex. Z ubezpieczeniem wychodzi 15 zł. A serwis też ma dobrą umowę i odsyła taniej.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Taaaaaa ... w związku z syfem (plamami oleju) na matrycy mojego nowego Nikona D800 (przebieg 2600 klapnięć, kupiony w styczniu 2013r) ... nabytego w Niemczech po telefonie do serwisu NIKON POLSKA w Warszawie ustaliłem, że:
    1/ Brudnej matrycy nie czyścimy w ramach gwarancji ale "niech pan przyśle zobaczymy co jest" ?! Zaskoczony tłumaczę, że to nowy aparat, od początku nie wykręcany obiektyw poza jedną próbą wydmuchania nową gruchą wprost z apteki - na co sympatyczna pani " no to już nie jest nowy sprzęt, jest używany". Czyszczenie nie objęte gwarancją kosztuje 150 zł.
    2/ dodatkowo zostałem poinformowany " jeśli nie ma pan dodatkowej białej gwarancji świadczącej, że aparat jest z Polskiej edycji to wysyłasz pan aparat na własny koszt".
    Sprawdziłem: (np. DHL ubezpieczenie na kwotę 10.000 zł - cena od 36 zł do 49 zł w jedną stronę).

No to jak ktoś przyoszczędził kupując sprzęt w Niemcowni i gwarancja nie obejmuje czyszczenia to powinien doliczyć sobie za przyjemność 150 zł + 50 zł + 50 zł = 250 zł.

Dziękuję. Pozamiatane !
    Na Twoim miejscu bym rozmawiał z Niemieckim serwisem. Dla Ciebie nawet lepiej.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

za 250 pln kupujesz szpatulki i plyn ktore starcza Ci na 2 lata spokojnie

Domyślnie

No zaraz, chwila, moment. Przecież jesli to są plamy oleju to znaczy, że sprzęt działa nieprawidłowo - coś tam chlapie, a nie powinno. Wniosek jest prosty jak konstrukcja cepa - sprzęt działa wadliwie z winy producenta. Czyli nalezy się jak psu buda usunięcie usterki czyli chlapania oraz jej skutków czyli czyszczenie matrycy. Pisz list i żądaj i nie daj się zbyć byle czym. W razie czego strasz skargami do UOKiK i innych diabłów, a nawet sądem i ekspertyzami niezaleznych ekspertów na koszt firmy Nikon, kiedy już przegraja w sądzie. Niezłe efekty(podobno) daje postraszenie skargami do centrali Nikona. Ty masz płacić za błędy konstrukcyjne? Wolne żarty.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

a czy model D800 miał z tym problemy (chlapiący olej), bo o tym nie słyszałem ?
    Nikon i podróże ...

Strona 40 z 101 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów