Close

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 164

Wątek: D90 vs D7000

Domyślnie

Jeżeli zainteresowana jest stałkami i D90 to potencjalna zmiana body będzie na pewno na coś ze śrubokrętem, a więc i stałki D dalej będą gadały. Dla mnie epoka szkieł AF-Sa to droga z japoni do chin - niestety...

Domyślnie

Pod tym postem podpisuję się rekami i nogami. Stare szkła ze śrubokrętem są niesamowite pomimo gorszych warstw antyrefleksowych.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hipcio_stg Zobacz posta
    Jeżeli zainteresowana jest stałkami i D90 to potencjalna zmiana body będzie na pewno na coś ze śrubokrętem, a więc i stałki D dalej będą gadały. Dla mnie epoka szkieł AF-Sa to droga z japoni do chin - niestety...
    wcale nie jest to oczywiste dam Ci prosty przykład parę lat temu kilku znajomych kupiło d70' kupili 50' 24 85 byli pewni ,że era śubokrętów i puszek do 3k będzie trwać , teraz założyli rodziny kasy ubyło na zabawki segment amatorski pozbył sie śrubokretów i zostały tylko w segmencie za ok 4k w góre nie licząc używek a d90 już nie liczę i zostali z manualnymi szkłami , przez to jej nie chce tego zafundować a z a parę lat będzie znacznie gorzej bo puszek będzie mniej rozumiesz , przedtem poleciłeś szkło patrząc przez perspektywę napis made in i to był błąd gdyż 50' z d jest lepsza a to ,ze nei w Japoni , co z tego i tak jest nie do zdarcia zapewaniam Cię , co do szkieł G jednak przekonałem się do nich prosty przykład 35 ostra od 1,8 kontrastowa , 50 ostra od 1,8 stara d od 2,2 , o innych defektach nie wspomnę oczywiście przykładów mozna mnozyć.
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

LordRamzes; "co do konstrukcji to d to jak czołg tam nie ma się co zepsuć"

No nie wiem. W D masz bardzo brzydko wysuwający się przód. To jednak stara konstrukcja, i pomimo że G wydaje się bardziej zwarty D prezentuje się jako bardziej wytrzymałe.
    Rzecz jasna jeszcze nie myślę o zmianie body, ale Nikon już coraz mniej produkuje z silniczkiem, więc G by starczyło na dłużej. To obiektyw się kupuje na lata, nie aparat, no nie?
    Kupuję nowy, ponieważ przy zakupie używanego nie będę miała gwarancji, a taką warto mieć. Gwarancja fajna rzecz.
    A więc gdzie by nie patrzeć, G prezentuje się jako bardziej przyszłościowy
    Ostatnio edytowane przez namedtrain ; 17-03-2013 o 12:23

Domyślnie

Używany na gwarancji kupuj sprzęt. Zawsze jest trochę taniej. Tylko oczywiście do zakupu musisz podejść spokojnie bo to używka. Ja akurat szystko mam z drugiej ręki. Teraz czekam na nowy nabytek jakim jest sigma 50-150.
    moją obecność na forum sponsoruje nikon
    d300s + S17-50 f/2.8 + SB600

Domyślnie

[QUOTE=namedtrain;3080617]
    Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    co do konstrukcji to d to jak czołg tam nie ma się co zepsuć

No nie wiem. W D masz bardzo brzydko wysuwający się przód. To jednak stara konstrukcja, i pomimo że G wydaje się bardziej zwarty D prezentuje się jako bardziej wytrzymałe.
    Rzecz jasna jeszcze nie myślę o zmianie body, ale Nikon już coraz mniej produkuje z silniczkiem, więc G by starczyło na dłużej. To obiektyw się kupuje na lata, nie aparat, no nie?
    Kupuję nowy, ponieważ przy zakupie używanego nie będę miała gwarancji, a taką warto mieć. Gwarancja fajna rzecz.
    A więc gdzie by nie patrzeć, G prezentuje się jako bardziej przyszłościowy
    w g masz silniczek który może paść plastik a w d masz więcej elementów metalowych i to jest najprostsza konstrukcja tak się nie ma co zepsuć po prostu a to ,ze się wysuwa to co , ja na tym kończę doradzanie pozdrawiam i miłych zakupów
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Czyli - W G masz ostrość już od 1.8. D ma solidniejszą konstrukcję. G ma silniczek, więc jest bardziej przyszłościowy. A D... jakieś jeszcze zasadnicze różnice, bo pominęłam pewnie wiele rzeczy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namedtrain Zobacz posta
    G ma silniczek, więc jest bardziej przyszłościowy. A D...
    Taaa, więcej elementów do zepsucia w przyszłości...

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

jakoś nie słychać o psujacych się czy rozpadających masowo AF-Sach. moja 35 zaliczyła upadek na kafelki z wysokości ok. półtora metra (złapałem ją na wysokosci jakichś 15cm, bo na tyle się odbiła) i miałem trochę - że się kolokwialnie wyrażę - nas*ane w gacie jak ją pdpinałem pod korpus i co? I działa! Zadziałała amortyzacja plastikiem ;P
    (dobrze, że nie planuję jej sprzedawać, bo po takim coming oucie na tym forum chyba już tego nie zrobię )
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

Wszędzie piszecie, że 85tka od 50tki jest lepsza. Ponieważ...?

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów