Szukaj
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)
Zdecydowałem się na D200...
Chyba szumy pow ISO400 nie będą mnie zbyt często nękać...
Mam jeszcze jedno pytanie...
Co oznacza zgodność ze wszystkimi szkłami NIKONA??
Jaka jest różnica w podpięciu Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D do D200/D80 ??
To moje ulubione szkło i chętnie używałbym dalej... nawet jeśli teraz będzie f=75![]()
Raff.
Nie ma różnicy. Ktoś miał na myśli to, żę D200 obsługuje szkła manualne Ai/Ai-S. I nie wszystkie obiektywy, bo obiektywów non-Ai raczej nie obsłuży, nie wspominając o Nikkorach dalmierzowych...
D200 robi większe wrażenie u klienteli, czyli ludziom bardziej gały wychodzą. Nie wiem czy to działa na laski, ale powiem że mam D50 i na laski to nie działa. Może D200 by pomogło...
Na serio, to jak zamierzasz się pokazywać w porządnym profesjonalnym towarzystwie i zależy ci na reputacji, to lepsze D200. A jak Ci to zwisa, to kup sobie D50.
D80 olej...
nom dziwne...
sam wybrałem D80 +grip i spokojnie mi wystarcza bo nie miałem jeszcze okazji robić fotek w deszczu żebym nie był na to przygotowany (może w górach ale zawsze coś wymyśle)...a 1000 to nie mało kasy szczególnie jeśli ktoś ma tego nie wykorzystać. Może lepiej odłożyć i do zbierać na jakieś fajne szkło?
W pierwszym momencie chciałem D200 bo lepiej leżał mi w ręce no i inne wykonanie itd... po pewnym czasie doszedłem do wniosku że grip do D80 mi wystarczy a dodatkowo dzięki temu będę mógł pracować na paluszkach - co naprawdę wiele razy mnie uratowało, mimo że mam 2 oryg baterie. Teraz jestem zadowolony z tej decyzji...
tylko co do morza to może lepiej d200chociaż piasek wszędzie sie dostanie jak sie nie uważa
a 50/1.8 działa ładnie
pozdr
moze sie podepne. ostatnio kolega chce kupic sobie d50, a poniewaz brakuje na rynku juz nowych to namawia mnie do sprzedania swojej. i zaczalem sie zastanawiac nad przejsciem na d80 bo: oryginalny grip (delty mi jakos nie pasuja), bo wiecej puntow ostrosci, bo wiekszy wizjer (nosze okulary), bo ma clsa i moze bym sie chcial pobawic. bawie sie hobbystycznie bo lubie popstrykac. zastanawia mnie po pierwsze czy jest sens zmieniac z d50 na d80 doplacajac 1,5k, bo mozna rownie dobrze sobie za to np 85 1.8 kupic, a po drugie, czy jak juz bym sie uparl zmieniac to czy moze przy aktualnych cenach jest sens dolozyc do d200 i bawic sie na calego - bo szybszy pewniejszy af na przyklad (ale skolei ponoc zdjecia z d80 ladniejsze niby). wiem ze to dosc ciezkie pytanie, ale jak sie ma jakies okreslone finanse na to hobby to wyciagac co sie da z d50 kupujac sobie kolejne szkielko (bo tak naprawde lubie ta puszke choc czasami mi czegos brakuje), czy moze warto skusic sie i pojsc w d80 ?
Cześć maly, na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam, spotkajmy się na już dawno umawianym piwku czy plenerku, zamienimy się na na puszki na godzinkę i będziesz wiedział wszystko. Ja miałem podobne rozterki przez bardzo długi czas. Zauroczenie wspaniałym D50 powodowało że żadne rozsądne argumenty użytkowników D80 do mnie nie docierały. Zmieniłem D50 na D80 i dokładnie wiem za co zapłaciłem 1,5kPLN.
Pozdrawiam
l.s.
był niedawno cały wątek na ten temat:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=25121
o D80 vs D200 też był, ale już nie chce mi się go za Was szukać
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
Skontaktuj się z nami