Close

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 174

Domyślnie

Skibek zgadzam się z Tobą, ale umówmy się czy profesjonalista naprawdę musi mieć 3 szkła?
    Wracając bardziej do tematu, dziwnie to wygląda, że taka firma jak Nikon w każdym kraju taką listę sprzętu ma inną, centrala powinna to narzucać a nie widzi mi się nie wiadomo kogo :P
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 26-02-2013 o 19:15 Powód: "naprawdę"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    Skibek zgadzam się z Tobą, ale umówmy się czy profesjonalista na prawdę musi mieć 3 szkła?
    No jedno (18-300) może czasem nie wystarczyć ))
    A tak poważnie, to można zarabiać na chleb tylko jednym szkłem. Wszystko zależy jaką dziedziną fotografii się zajmujemy. Nie każdy profesjonalista jest reporterem. Są ludzie, którzy żyją np z astro i im wystarczy jedna jedyna 800-tka. Zawodowcom od panoram sferycznych pewnie wystarczy jeden Fisheye, a makro-przyrodnik też obejdzie się bez zbędnych hiperszerokokątnych zoomów.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Otóż to.
    Członkowie powinni być dokładniej weryfikowani, a nie ich sprzęt.

mi zawsze mowili, ze czlonkowie to to samo co sprzety... kwestia nomenklatury...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    mi zawsze mowili, ze czlonkowie to to samo co sprzety... kwestia nomenklatury...
    Hjehje, dobre. Jest jeszcze jedno określenie, ale zbyt wulgarne jak na to forum
    Dobra, nie róbmy OT ;P
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Mały update po wymianie maili z Panem z NPSu, 28mm 1.8G wciągają na listę sprzętu jednak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    Mały update po wymianie maili z Panem z NPSu, 28mm 1.8G wciągają na listę sprzętu jednak
    Hjehje, nieźle! To wystarczy maila napisać? ;P
    Może i mojego D40 + 18-55 wciągną jak dobrze zagadam

Domyślnie

wciagac to oni powinni po regonie a nie po tym kto czym dysponuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Hjehje, nieźle! To wystarczy maila napisać? ;P
    Może i mojego D40 + 18-55 wciągną jak dobrze zagadam
    Myślę, że to nie kwestia maila tylko zdrowego rozsądku.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Mam pytanie mam kilka szkieł które są wymienione w "Sprzęt zawodowy Nikon" ale kupione z drugiej ręki. Czy mogę podać faktyczną datę zakupu od sprzedawcy czy mam podać faktyczną datę zakupu jaką dokonał pierwszy kupujący. Czy raczej taki sprzęt nie może zaliczyć do programu NPS.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Mam pytanie mam kilka szkieł które są wymienione w "Sprzęt zawodowy Nikon" ale kupione z drugiej ręki. Czy mogę podać faktyczną datę zakupu od sprzedawcy czy mam podać faktyczną datę zakupu jaką dokonał pierwszy kupujący. Czy raczej taki sprzęt nie może zaliczyć do programu NPS.
    Możesz podać nawet datę produkcji
    To i tak nie ma wpływu na ich decyzję.
    No, chyba, że wychodzą z założenia, że jak ktoś od wczoraj ma zawodowy sprzęt, to jeszcze nie czyni z niego zawodowca...

Wiesz, ja mam 50tkę z 1981r. i siłą rzeczy nie mogłem podać daty zakupu przez pierwszego właściciela (sam jestem rocznik 80-ty). Dodatkowo to szkło przyleciało z Hameryki. Podałem datę kupna w Polsce, niemal 30 lat późniejszą - zaakceptowali to
    Ostatnio edytowane przez Skibek ; 12-03-2013 o 18:41

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów