Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Nikon D3100

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 8pik Zobacz posta
    Ktoś powiedział że wszystko jest w porządku, ale myślę, że przy 3sekundowym czasie naświetlania zdjęcie wyjdzie wyraźnie tylko na statywie, czy na pewno wszystko gra?
    A skąd my możemy wiedzieć w jakich warunkach aparat tak się zachowuje, oczywistą rzeczą jest aby zdjęcie wyszło potrzebne jest światło.
    Jeśli światła jest mało i obiektyw jest ciemny aparat wydłuża czas naświetlania, przy 3 sekundowym czasie naświetlania nie zrobisz zdjęcia z ręki, statyw obowiązkowo.
    Czy na zewnątrz aparat wykonuje poprawne zdjęcia? jeśli tak to z aparatem wszystko powinno być OK.
    Za mało informacji z Twojej strony aby cokolwiek podpowiedzieć, wrzuć jakieś zdjęcie przykładowe z danymi exif, bo na razie to wróżenie z fusów.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Picia nie pitol, na auto za każdym razem w takich warunkach zdjęcie będzie zrobione z lampą, a autorka wyraźnie napisała:
    Ja nie pitole jak żeś to ujął tylko skoro na auto będzie dobrze nawet z lampą to niech robi na tym programie. A jak już poczyta o podstawach to niech kombinuje w manualu, bo chyba bez sensu jest tu tłumaczenie takich podstaw jak ISO-czas naświetlania-przesłona Bo skoro ciemne zdjęcie przy krótkiej migawce to wiadomo, że niskie ISO i duża wartość przesłony Ale My to chyba wiemy
    D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //

Domyślnie

Najlepiej jezeli autor/ka wątku zastanowi się czy na pewno potrzebuje lustrzanki. Jeżeli tak niech zacznie czytać. Biblioteki pełne są dobrych książek.
    D3100+grip, N18-105VR, Nikon E 50mm 1.8, Miranda 630CD

8pik
    Gość

Domyślnie

znam podstawy fotografii, dlatego niepokoi mnie mój aparat. Zdjęcie wychodzi dobrze tylko jeśli robię je na 3 sekundowym naświetlaniu, na zewnątrz (gdzie jest dużo światła). Zdjęcia może wrzucę jeśli znajdę czytnik do karty, gdyż zaginął w akcji

Domyślnie

znam podstawy fotografii, dlatego niepokoi mnie mój aparat. Zdjęcie wychodzi dobrze tylko jeśli robię je na 3 sekundowym naświetlaniu, na zewnątrz (gdzie jest dużo światła). Zdjęcia może wrzucę jeśli znajdę czytnik do karty, gdyż zaginął w akcji

No to napisz ; jaka przysłona, jakie ISO, a na zewnątrz może wieczorem ?daj więcej informacji
    A może korekcja ekspozycji na minus jest u Ciebie ?
    D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //

Domyślnie

Jak pojeżdżę moim autkiem, gdy się pali taka żółta lampka, i wskaźnik pokazuje jakieś "empty" to silnik gaśnie. Czy tak ma być?
    A, akumulator nowy.
    ---------------------------
    Cosik tak czuję, że ktoś mnie wkręca...
    Czytnik zbędny, bo do każdego aparatu dodają stosowny kabelek usb. Instrukcja od body dostępna w sieci, itd.
    To co tłumaczyć? Ustaw na zielone, pstryknij fotę ulicy przez okno i wstaw zdjęcie na forum!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Przełącz na zielony kwadracik i przestań pisać, że masz pojęcie o fotografii, bo jedyne pojęcie jakie masz to to, że kupiłaś sobie lustrzankę.
    Zresztą nie wiadomo po co.
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

8pik
    Gość

Domyślnie

serio, 3 lata nauki fotografii w szkole coś dają chciałam się tylko upewnić czy wszystko jest w porządku, ale po tym jak zostałam potraktowana już nie mam pytań. Generalnie przysłona 3.5, iso 200 i czas naświetlania 3 sekundy i wtedy zdjęcie wychodzi dobrze, pora dnia powiedzmy że południe
    Ostatnio edytowane przez 8pik ; 11-03-2013 o 14:18

Domyślnie

Przy jakich parametrach wychodzi Ci poprawne zdjęcie i w jakich warunkach? (ISO, przysłona, czas naświetlania i pora dnia)
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

serio, 3 lata fotografii w szole co

Wrzuć lepiej te zdjęcia.

//edit
    Staramy Ci sie pomóc, ale nawet nie odpowiadasz na zadawane pytania, podajesz tylko zdawkowe informacje. Na poprzedniej stronie napisałem:
    Sprawdź czy nie masz przestawionej kompensacji ekspozycji.
    Sprawdzałeś?
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2013 o 14:20
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów