Cytat Zamieszczone przez 8pik Zobacz posta
serio, 3 lata nauki fotografii w szkole coś dają chciałam się tylko upewnić czy wszystko jest w porządku, ale po tym jak zostałam potraktowana już nie mam pytań. Generalnie przysłona 3.5, iso 200 i czas naświetlania 3 sekundy i wtedy zdjęcie wychodzi dobrze, pora dnia powiedzmy że południe
Bez obrazy, z Twojego pytania nic nie wynika, dyskusja z Tobą jest poziomie dziecka z przedszkola, nie potrafisz poprawnie określić jaki masz problem.
Cytat Zamieszczone przez 8pik Zobacz posta
Generalnie przysłona 3.5, iso 200 i czas naświetlania 3 sekundy i wtedy zdjęcie wychodzi dobrze, pora dnia powiedzmy że południe
Czy to zdjęcie robisz w ciemnej piwnicy, czy na dworze? pora dnia nic nie znaczy, skoro nie wiemy jaka scena została sfotografowana.
Czy tak trudno wrzucić zdjęcie?, w danych exif są zapisane wszystkie informacje o ustawieniach aparatu, na tej podstawie możemy coś podpowiedzieć.
Jeśli zakładasz wątek to bierz udział w dyskusji, im więcej informacji dostarczysz to pomoc będzie bardziej skuteczna.
Tak na marginesie, 35 lat zajmuję się amatorsko fotografią, w tym 20 lat na lustrzankach i ciągle się uczę.