Close

Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 177

Wątek: używany kot

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie używany kot

HELP ! przypałętał się do mnie kotek. Wygląda na domowego, tak z zachowania. Siedzi na wycieraczce, a jak mu nie wyniosę mleczka, czy innego domowego żarełka to drapie w drzwi, albo wskakuje na parapet i zaglada do kuchni. Kotek raczej nie stary bo nie wygląda na mocno zużytego . Łasi się ociera się o nogi daje się pogłaskać i co teraz z nim zrobić. Może szuka domu bo swoj zgubił ? Czy można takiego używanego kota jakoś uzdatnić czyli umyc, może odrobaczyć, ewentualne pchły wybić. No matko z córko co ja mam za fart. Kiedyś wielkie psisko -dog pręgowany zamieszkał na mojej wycieraczce, a dziś kotek, a może koteczka bo jakis gruby-grubsza trochę i do tego z wyglądu totalny pręgowany dachowiec, bez urody w ogóle. No rozumiem malego koteczka sobie wychować, a taki podrośnięty co co robić ?
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 08-03-2013 o 18:59

Domyślnie

Można prać, tylko nie wyżymać
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Moje oba sierściuchy zamieszkały u mnie w taki właśnie sposób, czyli po porostu przybłąkały się. Myciem kota się nie przejmuj, on to sam zrobi najlepiej. Na pchły i podobne paskudztwo stosuję preparat Frontline (link). Zakrapia się toto kiciusiowi na kark i problem z głowy. Z pasożytami można podobnie, najlepiej zresztą wybrać się z kotem do weterynarza na „przegląd techniczny”. Powodzenia, aha nie zapomnij wstawić zdjęć w odpowiednim wątku!

Edit. Jeżeli jest domowy, to pewnie umie obsłużyć kuwetę. Mały czy duży, nie ma to większego znaczenia, maja młodsza gdy do mnie przyszła to miała już dobrze ponad pół roku. Zresztą to i tak kot sobie wychowuje właściciela
    Ostatnio edytowane przez kazwita ; 08-03-2013 o 19:24

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazwita Zobacz posta
    Zresztą to i tak kot sobie wychowuje właściciela
    I tu jest problem. Ja chcę zostać jak do tej pory szefem w swoim mieszkaniu , a poza tym kurka wodna z kotem to się jakoś pogadać nawet nie da miałczy czegoś i miauczy. Miałem kiedyś owczarka niemieckiego, normalnie jak czlowiek byl, a kot .... Mam zamiar mieć psa w całkiem bliskim czasie i co wtedy? Jak dwa od malutkiego by się wychowały to by się tolerowały a tak może być konkretna wojna domowa. Ot papał ja w tarapaty
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-03-2013 o 21:38 Powód: orto. ("miałczy")

Domyślnie

Również polecam wizytę u weterynarza. Porozwieszaj ogłoszenia, być może to kot kogoś, kto mieszka blisko Ciebie. Koty są cwane i chodzą do sąsiadów po jedzenie (mimo, że w swoim domu mają pełną miskę).
    Daj kotu do picia wodę. Ewentualnie wodę z mlekiem.
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

robin102 mam 2 psy i kota < tolerują go ...
    przy jedzeniu jednak atmosfera grożna więc karmię ich osobno ,
    w domu bez kota to myszy by mi wszystko zniszczyły więc ma fory a pieski szybko go zaakceptowały .

Domyślnie

Przede wszystkim ogłoszenia i przegląd u weta. Co do psa, to jak weźmiesz szczeniaka, na 99% się dogadają, zresztą w drugą stronę na ogół też się udaje. Warto, żeby kot miał dużo miejsc gdzieś wysoko, gdzie będzie mógł się schować przed psem, jak będzie miał go dosyć.. i żeby mógł ewentualnie sobie połazic, jakieś miejsca na szafach, półkach.
    Mleko nie jest wskazane, bo większość kotów go nie toleruje i ma rozwolnienie, czego możesz nie widzieć, jeśli kot wucetuje poza domem.
    Lubię niebieski, ładnie wygląda w podpisie

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Dałem mu dziś w sumie prawie litr cieplego mleka, do tego ze 3 kawałki wędliny, trochę gotowanych ziemniaków z maslem, kawalek ryby smażonej. Przez caly dzien zjadl, że ho ho. Wpuścił bym go do mieszkania, ale musiał bym go najpierw uwmyć czy wykąpać

Domyślnie

Szampon kup dla zwierzaka specjalny i będzie jak nowy
    głodny był skoro tyle zjadł .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Przez caly dzien zjadl, że ho ho.
    jestes pewien ze nie jest to kotna kotka???
    bo mzoe sie okazac ze za chwile bedziesz mial pod dachem wesola gromadke
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów