Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: FF w 50mm 1.8g?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Bzdura, w tym przypadku w D90 jest BF, puszka do kalibracji, po drugie, D90 nie jest puszką PRO.
    Co jak co ale dla mnie d90 jest tak jak napisałem bardziej pro niż d3100 ze względu na guziki. Z jakością obrazka już nie koniecznie w porównaniu do d3100. Do tego ma motor co w typowo amatorskich puszkach brakuje. Może Nikon oznacza d90 puszką dla amatora ale w polskich realiach wiemy jak jest.

Domyślnie

Spór o nazwę, zależy co rozumiemy przez pro. Jeśli to jak Nikon pozycjonuje produkty to zgoda...

Nawiasem mówiąc, amator też może sobie pojechać na pustynną wycieczkę, a pro pracować w studio i mieć głęboko te wszystkie uszczelnienia... A D800 nie jest pro bo za wolny... Tylko D4.

Tańsze puszki mają poobcinane rzeczy, które są w pracy potrzebne. Przede wszystkim drugie kółko nastaw i wyświetlacz. Amatorsko może dają radę, ale w pracy byłoby ciężko. D90 ma natomiast wszystko co potrzeba do pracy. A gdzie go Nikon spozycjonował żeby mu się wszystko dobrze sprzedawało to mi lata.

Bateria, silnik AF, pentaprism - to dalsze rzeczy, ale bez nich można pewnie żyć. Można mieć same AF-S i cztery zapasowe baterie w kieszeni..

Update: to było do kolegi ska. Powinienem był cytować, obiecuję poprawę.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikkor83 Zobacz posta
    Co jak co ale dla mnie d90 jest tak jak napisałem bardziej pro niż d3100 ze względu na guziki. Z jakością obrazka już nie koniecznie w porównaniu do d3100.
    Z tym obrazkiem D90 vs D3100 to bym dyskutował.

NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów