Szukaj
Złe zdjęcie dobite złą obróbką. A piękne kadry da się zrobić takim aparatem...
Wypijmy za blendy...
brak ostrości tam gdzie być powinna + światło od dołu.
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
Światło od dołu może być atutem, tu moim zdaniem dowalone jest za bardzo z naszej prawej. Ostrość jest losowa co doskonale widać. Klasyczny przykład niewykorzystania sprzętu.
Wypijmy za blendy...
To moje pierwsze proby z lustrzanka więc spodziewalem sie slabych ocen, liczac na konstruktywne podpowiedzi co zmienic,
Taraz widze ze nalezy zaczac od podstaw, czyli ostrosc poprawic, zmienic ogniskowa na dluzsza i swiatlo bic od gory za podpowiedzi dzieki
Lub poddac sie.
Ostatnio edytowane przez Lewis_ ; 02-03-2013 o 00:14
Oprócz nie trafionej ostrości, to obróbka straszna. Cera wygląda jak na gumowej lalce.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Poniawaz nie pracowalem na fotoszopie tylko LR ktorego takze sie ucze od tygodnia cera miala byc wyczyszczona, jednak latwo przesadzi i pogobic sie, chyba zabardzo chcialem upodobnic zdjecia do zdjec pro. Co nie moglo sie udac biorac pod uwage zerowe doswiadczenie. Jednak podstawa decyzji o zamieszczeni zdjecia bylo spojzenie profesjonalistow i ostudenie troche pierwszego 'hura' ze aparat sam zrobi zdjecie. Oczywiscie tez zebranie uwag pomocnych w dalszej nauce
tutaj nie chodzi, że to co podpowiedzieli Ci koledzy zmienisz i bedzie ok, myślę że raczej powinieneś popróbować różnych kombinacji, ustawień, wiele tez zalerzy od Modelki. To że poprawisz ostrość, to nie znaczy że problem zniknie
tak samo za każdym razem nie możesz bić światłem od góry![]()
Poćwicz z różnymi ustawieniami aparatu, weź koleżankę na spacer(jeśli mogę zaproponować) i strzelaj foty, nastepnie przygladnij się im i wybierz tą, która przykłuje Twoją uwagę,a nie rzucaj się na pierwsze lepsze zdjęcie(sam tak robiłem).
Co do obróbki, to juz CI nie doradzę, bo w sumie portretów nigdy nie robiłem, poza zdjęciem swoje osobie do biletu;D
Pozdrawiam.
End
Ostatnio edytowane przez Lewis_ ; 02-03-2013 o 02:37
Skontaktuj się z nami