Dzień dobry wszystkim, jako, że to mój pierwszy post tutaj to i się przywitam.
Wracając jednak do tematu, poszukuję lustrzanki, najlepiej Nikona, bowiem, jedyny sprzęt tego typu jaki miałam w rękach to D70s i zadowalał mnie na tyle by kontynuować romans z tą firmą. Do rzeczy, aparatu potrzebuję do nauki szeroko pojętej fotografii, zatem nie wymagam zbyt wiele bo i tak zanim to wszystko ogarnę to minie nieco czasu. Dlatego raczej odpuszczam sobie nowy sprzęt i myślę o używanym. Tematami zdjęć będzie zapewne najczęściej architektura i portret oraz dokumentacja prac plastycznych (makiety, modele, obrazy i plansze). Dodatkowo chcę spróbować zabawy z szeroko pojętą "plastyką obrazu", bokeh i tak dalej. Myślałam o obiektywach pokroju 18-105mm i stałce 50mm ale jako, że jestem laikiem wolę spytać tutaj czy te szkła będą dla mnie optymalne. I co najważniejsze jakiej puszki szukać? Na chwilę obecną jestem w stanie wydać ok 1300zł i myślę tu tylko o jednym obiektywie + body.
A i skoro już i tak tutaj piszę czy jest sens kupować obiektywy bez silnika AF wraz z kopusem pokroju D3000 patrząc na to do czego chcę używać aparatu?
Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami