Close

Strona 108 z 272 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 2712

Domyślnie

Jak kabel był średniej jakości to wcale się nie dziwię że transmisja zrywa. Kiedyś musiałem odpalić drukarę HP na kablu powyżej 3m i kupiłem chyba z 4 różne kable 5m zanim zaczęło stabilnie drukować. Na słabym kablu albo nie drukowała wcale, albo losowo co kilka wydruków nagle drukarka widziana była przez komputer jako offline.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Kabel ma 5 metrów . Zasilany jest z sieci a nie z TV.
    Podłącz na próbę krótkim, dobrym kablem. Będzie wiadomo.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ja mam szajsung ue32es5500k. Na ta chwile brak jakichkolwiek problemow z odtwarzaniem z pendrive czy przez dlna. Formaty mkv (coraz czesciej spotykane). Na plazme nie bylo $ wiec wybor padl na tego smart tv. Na ta chwile ich smarthub jest jednym z najszybciej sie rozwijajacych.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 18-02-2013 o 21:29 Powód: pis. ("jakich kolwiek")

Domyślnie

Posiadam telewizor Panasonic TX-P42GT30E jest to plazma 3D i pytanie moje dotyczy właśnie 3D i nie chodzi mi o filmy tylko o zdjęcia trójwymiarowe. Jaki format ma mieć takie zdjęcie/plik, żeby go odtworzyć. Trochę czytałem o tym, ale wśród tylu standardów technologii 3D można się pogubić i nadal nic z tego nie wiem. Może ktoś już to rozpracował? Instrukcja nie służy tutaj żadną pomocą niestety.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    A HDMI nie transmituje dźwięku?
    Mój nie.
    A rozumiem, ze powinien.
    Czyli przynajmniej dzwiek z laptopa powinien byc słyszalny z głośników tv, tak ?
    A jezeli ten tv jest dodatkowo podłączony do wzmacniacza kina domowego , to czy wzmacniacz tez powinien ten dzwiek odebrać ?
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Czyli przynajmniej dzwiek z laptopa powinien byc słyszalny z głośników tv, tak ?
    Tak.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Mój nie.
    ...
    A jezeli ten tv jest dodatkowo podłączony do wzmacniacza kina domowego , to czy wzmacniacz tez powinien ten dzwiek odebrać ?
    Powinien, analogiczna sytuacja u mnie - do TV mam podłączony tuner cyfrowego polsatu przez HDMI (czyli to twój laptop)
    TV również kablem HDMI podłączony jest do kina domowego 5.1 i jeśli w kinie domowy wybiorę tryb DIGITAL-IN to odtwarza dźwięk z cyfrowego polsatu. Z tym że ja z TV na kino domowe dźwięk mam wyprowadzony kablem optycznym - ale to chyba nie ma żadnego znaczenia, bo przez sam kabel HDMI też działało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Powinien, analogiczna sytuacja u mnie - do TV mam podłączony tuner cyfrowego polsatu przez HDMI (czyli to twój laptop)
    TV również kablem HDMI podłączony jest do kina domowego 5.1 i jeśli w kinie domowy wybiorę tryb DIGITAL-IN to odtwarza dźwięk z cyfrowego polsatu. Z tym że ja z TV na kino domowe dźwięk mam wyprowadzony kablem optycznym - ale to chyba nie ma żadnego znaczenia, bo przez sam kabel HDMI też działało.

To ma znaczenie. Zależy to od HDMI zastosowanego w TV. Jeśli jest to HDMI starszej generacji bez ARC (Audio Return Channel) to TV nie jest w stanie po HDMI wypuścić dźwięku i wtedy SPDIF ratuje sytaucję

Domyślnie

Dlatego dobrze jest zwracać uwagę na symbol kabelka hdmi, te z oznaczeniem 1.4 mają już zwrotny audio, nie trzeba korzystać z np. kala optycznego, żeby wrócić z dzwiękiem z tv na amplituner.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    To ma znaczenie. Zależy to od HDMI zastosowanego w TV. Jeśli jest to HDMI starszej generacji bez ARC (Audio Return Channel) to TV nie jest w stanie po HDMI wypuścić dźwięku i wtedy SPDIF ratuje sytaucję
    Dobrze wiedzieć na przyszłość, ale jak pisałem u mnie było to bez znaczenia, bo po samym HDMI też działało.
    Podłączyłem kabel audio optyczny bo w niektórych filmach puszczanych wprost z TV-USB miałem tylko dźwięk stereo, a teoretycznie powinno być 5.1. Po światłowodzie kino domowe poprawnie interpretowało i ustawiało dźwięk na wszystkie głośniki.

Strona 108 z 272 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów