Close

Strona 106 z 272 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Rozmiarówka plazm zaczyna się od 42". Kiedyś były 37" ale już dawno nie widziałem. Wbrew pozorom 42" to nie jest jakiś porażający wielkością obraz. 2m to aż nadto jeśli chodzi o odległość do oglądania. W stosunku do kineskopów w tradycyjnym formacie, warto porównywać wysokość obrazu, bo to ona decyduje o postrzeganiu wielkości. Dam przykład: Miałem kiedyś 25" kineskopowy w formacie 4x3. Zmieniłem na 32" 16x9 i stał się optycznie mniejszy. Ekrany panoramiczne mają duże przekątne tylko pozornie. Ich rozmiar w większości idzie w szerokość.
    Wszystko doskonale rozumiem i pewnie 42 cale nie byłby za duży, gdyby nie moje pole widzenia.
    Z odległości tych 2 metrów ledwo ogarniam 32 cale, dlatego o większym nie mówię nawet.

Przy okazji byłem dziś w Euro tak z ciekawości zobaczyć co mają na stanie.
    Mieli Samsunga i Philips'a.
    Po zapytaniu, który TV w przedziale cenowym do 2 tyś. zł o przekątnej 32" uzyskałem odpowiedź - Sony, potem Toshiba, potem Samsung.

Oczywiście, żaden z nich nie był włączony, a że nie miałem zbyt wiele czasu, nie prosiłem już gościa, żeby je włączył (i tak by to nic nie dało, bo co mi z porównania obrazu testowego).

Czyli dalej problem pozostał...

Domyślnie

Proponowałbym poszukać sklepu który wypożyczy TV do domu. To najlepszy możliwy test.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

mini z tego co wiem to 5007 jest nowszy od 32PFL3207, a tego ostatniego moge z czystym sumieniem polecić (mówię o obrazie - skalowanie, snużenia, kontrast, kolory, idealnie równe podświetlenie itd)
    Kupiłem go dla mojej babci i powiem że bardzo mnie zaskoczył bo obraz jest wręcz żyleta jak na taka specyfikacje jaka niby ma... obraz porównuje do tośki 40TL838 i 40TL939. Możecie bić krzyczeć i tupać nóżkami, ale ja widzę w tych samych domowych warunkach jedno... za ta kase (dałem 1050 zł) 32 philipsa jest świetnym sprzęcikiem...
    chociaż fakt - skalowanie obrazu do 32 a do 40 cali ma się nijak... ale jest ostro i wątpię żeby z zwykłej naziemnej dało się więcej wyciągnąć
    Ostatnio edytowane przez fotopstryczek ; 16-02-2013 o 18:34
    brak sygnatury

Domyślnie

Tom - w sumie pomysł niezły, ale teraz wypożyczyć powiedzmy 3 telewizory to by się zrobił spory koszt jak podejrzewam.

fotopstryczek - dziękuje za opinie, to już druga pozytyw na temat tego tv.
    Zdążyłem jeszcze edytować, więc zapytam - czy próbowałeś na tym 32PFL3207 otworzyć z USB film z napisami?
    Gdzieś przeczytałem, że nie czyta on napisów .txt i trochę mnie to martwi.
    Ostatnio edytowane przez mini21 ; 16-02-2013 o 18:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Tale teraz wypożyczyć powiedzmy 3 telewizory
    Wystarczy dwa.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    czy próbowałeś na tym 32PFL3207 otworzyć z USB film z napisami?
    Gdzieś przeczytałem, że nie czyta on napisów .txt i trochę mnie to martwi.
    Mało że będzie miał problemy z napisami (srt powinien dać radę) to w ogóle może być problem z odtwarzaniem niektórych formatów. Phillipsy niestety nie są zbyt multimedialne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Mało że będzie miał problemy z napisami (srt powinien dać radę) to w ogóle może być problem z odtwarzaniem niektórych formatów. Phillipsy niestety nie są zbyt multimedialne
    To mi teraz dałeś do myślenia....
    Cały problem w tym, że nie bardzo jest gdzie tych Philipsów zobaczyć.
    Ani Saturn, ani MM nie prowadzą sprzedaży Philipsów (taką informację otrzymałem), w Euro go oczywiście nie mieli.

No to jestem w kropce..

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Mini, a Ty nie masz w tym samym pokoju komputera? Nie prościej podpiąć kabel HDMI do kompa i z niego puszczać filmy? Odpadnie Ci problem kodeków, napisów itp.

Domyślnie

No mam i w sumie takie rozwiązanie brałem pod uwagę na początku, ale zawsze ten kabel przez cały pokój musi się pałętać, ale jak się nie da...
    Tylko wówczas, czy nie lepiej poszukać czegoś bez wifi, a z jakimiś lepszymi parametrami

Domyślnie

Jak nie chcesz miec problemow z kodekami czy napisami to polecam szajsungi. Chociaz niektorzy sa uczuleni na tego producenta. Ja mam tv i blue ray szajsunga i czyta wszystko co mu zapodam na penie

Wysyłane z mojego MP910I za pomocą Tapatalk 2

Strona 106 z 272 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów