Close

Strona 175 z 338 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 741 do 1 750 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    Sata ahci to ważne ustawienie ? do tej pory niedoczytalem ze trzeba to zmienic postawiłem system win 8 pro na samsungu 830 i jakoś byłem szczęśliwy. Drugi dysk mam standardowy na dane. Dodam jeszcze tylko że mam sata2 tylko.
    ważne, nie ważne.

przy włączonym AHCI możesz np wpinać/wypinać dyski na włączonym systemie (tak jak pendrive), mają bardziej rozbudowane zarządzanie energią, inne zarządzanie przesyłem danych, NCQ ...

także, być nie musi, ale fajnie jak jest
    od wyłączonego ahci dysk ci nie padnie

kilka postów wyżej masz linka do porady na purepc, a także kichu napisał co zrobić, aby włączyć ten tryb na już zainstalowanym systemie.

najpierwej zmieniasz jeden wpis w rejestrze, potem restart i wchodzisz do biosu, zmieniasz na ahci i po sprawie
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Panowie jak wasza opinia o nowym produkcie Kingstona V300 z testu wyglada nawet nawet i cenowo atrakcyjny.

Domyślnie

Zrobiłem wczoraj reinstalacje systemu, AHCI oczywiście było włączone.
    Poinstalowałem wszystkie softy no i mam taki problem...

Ale nie wiem czy to jest problem dysku, przeglądarki czy jeszcze czegoś innego.

Mianowicie w chromie często zastyga mi facebook (nie da się kliknąć na nic przez 2-3 sekundy) natomiast
    oglądając jedną dość dużą galerię na 990px.pl strona nie nadążała za scrollem tzn. scrollowała się z opóźnieniem klatkując przy tym.

Wyczyściłem wszystkie ciasteczka i inne śmieci ale problem pozostał. Ktoś ma na to jakiś pomysł? Czy to może wina dysku?
    NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG

Domyślnie

zanim zaczniesz drążyć dalej temat, sprawdź na IE, Firefoxie, Operze i jak chcesz to jeszcze kilku innych.
    może któraś wtyczka uwalona od Chrome, albo co ...

jeśli się okaże, że tylko chrome nawala, to odinstaluj i wywal także profil chrome, który siedzi w katalogu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Google\Chrome
    a potem zainstaluj od nowa.

jeśli tak się dzieje na każdej przeglądarce, to bym zaczął od podstawowych "dodatków" takich jak java, flashplayer ...

jeśli to nie pomoże, to dawaj znać, będziemy drążyć temat
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Niestety, czego by dobrego nie mówić o Chromie, jego najbardziej (w założeniach) funkcjonalne rozszerzenia, to niestety jakościowo straszny syf. Regularnie, co czas jakiś (prawdopodobnie związany z aktualizacją wtyczek), napotykam na jakiś nowy problem i po teście danej strony w trybie incognito (w którym mam wyłączone wszystkie rozszerzenia) okazuje się, że jest ok. Swego czasu było to właśnie m.in. koszmarne mulenie wszystkich stron, na których były zaimplementowane elementy FB. Innym razem cuda wyprawiały dodatki do AdBlocka (koszmarnie długie uruchamianie video na stronach Agory, czy brak gwiazdek do oceny na FilmWebie). Gdyby nie wtyczki do współpracy z Androidem, synchronizacja, archiwum zakładek, masa haseł, auto-fill, etc.), to chyba powoli szukałbym zamiennika.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Niestety, czego by dobrego nie mówić o Chromie, jego najbardziej (w założeniach) funkcjonalne rozszerzenia, to niestety jakościowo straszny syf. ........ Gdyby nie wtyczki do współpracy z Androidem, synchronizacja, archiwum zakładek, masa haseł, auto-fill, etc.), to chyba powoli szukałbym zamiennika.
    NIe wiem czy w operze sa podobne, ale tych ktorych uzywam (wiem, ze twoje moga zachowywac sie inaczej) na pewno nie robia takich niespodzianek --> TUTAJ
    (ostatnie 2 lata siedzialem na ff, ale ostatnia wersja opery i jej "rozszerzenia" oraz ich ogrom pozytywnie mnie zaskoczyly)
    Ostatnio edytowane przez locos ; 14-02-2013 o 21:57

Domyślnie

slyszeliscie juz o pierwszym dysku SSD 2 TB? Foremay:
    http://photos.prnewswire.com/medias/...action=details
    http://www.prnewswire.com/news-relea...186926761.html

tylko kto to kupi, bo bedzie drogi jak nie wiem..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    slyszeliscie juz o pierwszym dysku SSD 2 TB? Foremay:
    Lepiej szukać u źródeł:http://www.foremay.net/sc199-ssd-sol...ard-drives.htm

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    tylko kto to kupi, bo bedzie drogi jak nie wiem..
    O cenę też możesz tam zapytać.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Lepiej szukać u źródeł:http://www.foremay.net/sc199-ssd-sol...ard-drives.htm

O cenę też możesz tam zapytać.

tylko jakbys chcial zauwazyc, w linku ktory podalam jest link do zrodla, a cena mnie nie interesuje, dzieki.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Jeśli już było, proszę o wyrozumiałość- mam pytanie: chcę odświeżyć win7 reinstalując go po formacie SSD Samsunga 830. Postępuję tak samo jakbym miał HDD? Ustawiam w biosie start z napędu, wkładam płytę instalacyjną, restart i potem format SSD? Gdzieś czytałem, ze mam nie tykać utworzonej małej partycji, a sformatować tylko tą dużą (118GB o ile dobrze pamiętam), widoczną pod win7? Opiszcie jak się do tego zabrać lub podajcie proszę linka (szukałem w necie i nie znalazłem).
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Strona 175 z 338 PierwszyPierwszy ... 75125165173174175176177185225275 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów