Ha ha... Haltownikdobre. Na niebie fajnie sie kłębi, jabłonki obrodziły nieżle, całość podsumowując... przyjemny fot
![]()
Szukaj
Ha ha... Haltownikdobre. Na niebie fajnie sie kłębi, jabłonki obrodziły nieżle, całość podsumowując... przyjemny fot
![]()
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Nie kazdy byl na szczescie w wojsku i nie wszystko w zyciu musi sprowadzac sie do amunicji i strzelectwa - to tak na marginesie. Oczywiscie,ze widok kaluzy jak sam juz zauwazyles,nie musi oznaczac ze droga jest mokra,czego nigdzie tez nie napisalemPonizej wycinek z Twej fotografi,na ktorym to bazowalem swe stwierdzenie o pochyle w lewo:
Wydaje mi sie,ze rozwialem Twoje wszelkie watpliwosci dot. mojego stwierdzenia.
PS. Istnieje jeszcze mozliwosc, ze niemieccy Bauarbeiter mogli postawic te dwie rzeczy specjalnie dla Ciebie krzywo
Grüß
Jeśli przykładasz miarę do wetkniętej w glebę rurki to oczywiście masz rację. Dla mnie niestety nie jest to dowód na koślawość zdjęcia, co najwyżej rurki właśnie.
Jak widać nietrafnie zinterpretowałem Twoje słowa mówiąc o mokrej drodze. W tych stronach po deszczu przeważnie jest mokro, chociaż przyznam, że gdzie indziej może być inaczej. Jakoś ostatnio zbyt daleko od domu nie ruszam się.
W wojsku nie byłem. Mimo to ufam jednak, że w razie czego nasza armia będzie w stanie poradzić sobie z tak wielką wyrwą w swoich szeregach.![]()
LED ZEPPELIN
Zakonczmy ta dyskusje na temat "wilgotnosci nawierzchni", bo w sumie to sam chyba nie wiesz jak masz to ujac
Drugiej czesci Twej wypowiedzi nijak zrozumiec nie potrafie
W sumie to ja pokazalem dwa miejscaMiejsza z tym, wazne jest ze tez to w koncu zauwarzyles
Spokojnej nocy zycze![]()
Juz od dzis... na forum nikoniarze.... w dziale krajobraz.... podajemy...
1) Zdjęcie
2) wilgotnosc powietrza
3) wskaźniki odchylosci znaków od pionu (wedlug ZDM in GER)
4) wskaźnik wilgotności nawierzchni oraz jej temperatury (dla WRC)
5) ilość jabłek na jabłoni (badz agrestu na krzewie agrestu)
6) wiek jabłoni (lub drzew pochodnych)
7) kolor źdźbła trawy na pierwszym i ostatnim planie (w aRGB)
Po przejsciu tych koniecznych prób kwalifikacji zdjecia mozesz wystawic je na forum.... Jesli udalo, Ci sie spelnic powyzsze wymagania... BRAWO! Jestes Salvador Dali fotografii drog w Niemczech....
Ale nie chodzi nam przeciez o to... Stary (przepraszam) T-rex przedstawil nam droge (kraju wroga) taka jaka on ja widzial. Nawet tam (uwierz mi) nie ma prostych znakow... wiec twoje zdanie ma sie nijak do zdjecia...
co do zdjecia... lubie takie ogladac, lubie w takich miejscach przebywac ale.... aparatu w tym momencie bym nie wyciagnol i zdjecia bym nie zrobil... (bo ja ahrtyhsta jestem)![]()
Pozdrowejszon...
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Z pierwszą częścią też widać masz problemy, napiszę zatem jeszcze raz: nie jest po deszczu i droga nie jest mokra. To wszystko. Jeśli wydaje Ci się za ciemna to oczywiście to szanuję.
Tak, zauważyłem drugą rurkę z nazwą ulicy.
Byłbym wdzięczny gdybyś wskazał która rurka jest wyznacznikiem pionu dla zawartej na zdjęciu okolicy, bo jak widać równoległe nie są i mam z tym spory problem.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.
Ja wiem, ze fotka osadzona jest w dolnej strefie lotów średnich, ot, co najwyżej wysokość tych zdziczałych jabłonek. W każdym razie mój TAWS nie krzyczy mi jeszcze "PULL UP, PULL UP" lub "TERRAIN AHEAD". Może przez to, że coś tam na własną rękę przy nim pomajstrowałem.
Pozdro.
LED ZEPPELIN
Widzę że kolega "cyfrowy"jest jednym z wielu naszych rodaków święcie wierzących w mit o doskonałości wszystkiego co "Made in Germany". Najlepszym sposobem na wyzbycie się ślepej wiary w takie mity, to pomieszkać tu trochę, popracować, mieć kontakt z ichnimi urzędami, bankami no i ludżmi przede wszystkim. Szybko się wyleczyć można z takiej ślepej wiary. Sorry za OT.
A sama fota- sympatyczna bardzo. Nie aspirująca zapewne do miana dzieła, ale niezwykle miło się to ogląda.
Umówmy się ,fotka górnych lotów nie jest, ale czepianie się że leci w lewo na podstawie tych dwóch znaków po prawej stronie to już chyba lekka przesada
Skontaktuj się z nami