Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Tesciowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez element07 Zobacz posta
    uważam ,że jeżeli zdjęcie jest kiepskie to po co zaśmiecać forum i tylko tyle
    Następnym razem pomyśl przed zamieszczeniem zdjęcia. Będzie lepiej dla nas wszystkich.

Domyślnie

ale ja po to zamieszczam zdjęcie żebyście jako forumowicze mi co nieco podpowiedzieli. Nie każdy jest idealny i robi od razu piękne zdjęcia
    Człowiek całe życie się uczy...

Domyślnie

Nie jest najlepszym pomysłem robienie zdjęcia szerokim kątem z odległości 0,5-1m. Wydaje mi się, że tak było w tym przypadku i rysy twarzy modelki uległy zniekształceniu. Przede wszystkim nos zostaje wówczas powiększony. Przy portrecie lepiej użyć dłuższej ogniskowej i robić foty z odległości około 1,5 metra.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez easterling Zobacz posta
    Nie jest najlepszym pomysłem robienie zdjęcia szerokim kątem z odległości 0,5-1m. Wydaje mi się, że tak było w tym przypadku i rysy twarzy modelki uległy zniekształceniu. Przede wszystkim nos zostaje wówczas powiększony. Przy portrecie lepiej użyć dłuższej ogniskowej i robić foty z odległości około 1,5 metra.
    Zdjęcie nie było robione szerokim kątem
    Ostatnio edytowane przez element07 ; 09-02-2013 o 17:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez element07 Zobacz posta
    Zdjęcie nie było robione szerokim kątem
    a 24mm na dx to nie szeroki kąt i odległość 0.71m

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez msoctal Zobacz posta
    a 24mm na dx to nie szeroki kąt i odległość 0.71m
    Wydaje mi się, że nie przy FX to się zgodze

Domyślnie

Myślę że BW będzie lepiej

Domyślnie

uciekanie w b&w i do tego w tak słabej konwersji to żadne wyjście. Popełniłeś błędy już na wstępie. Z tych grubszych dwa: pstrykasz w żółtym pokoju osobę o jasnej cerze (a zatem pochłonie drastycznie kolorystykę światła w pokoju, no i byłeś za blisko. Lampa z błysku (z braku pomysłu należało wziąć pierwszy lepszy z technik oświetleniowych w książkach) i kompletny brak obróbki załatwiają resztę.
    Zdjęcie do wyrzucenia. A jeżeli musisz teściowej dać-siąść i dłubać ile wlezie. Usiłowałem na szybko odtworzyć realny wygląd tej osoby ale stwierdziłem ze rzeźbię nie powiem w czym. Wrzucę to jednak zanim pójdę na herbatkę

To co wrzuciłem to tylko niechlujna na szybko zgadywanka ale może da Ci coś do myślenia Chcesz się bawić to baw. Ja bym olał
    Ostatnio edytowane przez Jackylhyde ; 09-02-2013 o 18:56
    http://tekaprzyrodnika.pl/
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, mistrz martwi się o światło a artysta...artysta się nie martwi.

Domyślnie

no ta twoja przeróbka to dopiero pomyłka

Domyślnie

Niezły z Ciebie element, a jaki pokorny...
    Przeróbka jackyla jakoś ratuje Twoja teściową na tym pstryku.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów