Szukaj
ale ja po to zamieszczam zdjęcie żebyście jako forumowicze mi co nieco podpowiedzieli. Nie każdy jest idealny i robi od razu piękne zdjęcia
Człowiek całe życie się uczy...
Nie jest najlepszym pomysłem robienie zdjęcia szerokim kątem z odległości 0,5-1m. Wydaje mi się, że tak było w tym przypadku i rysy twarzy modelki uległy zniekształceniu. Przede wszystkim nos zostaje wówczas powiększony. Przy portrecie lepiej użyć dłuższej ogniskowej i robić foty z odległości około 1,5 metra.
Nikon
uciekanie w b&w i do tego w tak słabej konwersji to żadne wyjście. Popełniłeś błędy już na wstępie. Z tych grubszych dwa: pstrykasz w żółtym pokoju osobę o jasnej cerze (a zatem pochłonie drastycznie kolorystykę światła w pokoju, no i byłeś za blisko. Lampa z błysku (z braku pomysłu należało wziąć pierwszy lepszy z technik oświetleniowych w książkach) i kompletny brak obróbki załatwiają resztę.
Zdjęcie do wyrzucenia. A jeżeli musisz teściowej dać-siąść i dłubać ile wlezie. Usiłowałem na szybko odtworzyć realny wygląd tej osoby ale stwierdziłem ze rzeźbię nie powiem w czym. Wrzucę to jednak zanim pójdę na herbatkę
To co wrzuciłem to tylko niechlujna na szybko zgadywanka ale może da Ci coś do myśleniaChcesz się bawić to baw. Ja bym olał
![]()
Ostatnio edytowane przez Jackylhyde ; 09-02-2013 o 18:56
http://tekaprzyrodnika.pl/
Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, mistrz martwi się o światło a artysta...artysta się nie martwi.
no ta twoja przeróbka to dopiero pomyłka![]()
Człowiek całe życie się uczy...
Niezły z Ciebie element, a jaki pokorny...
Przeróbka jackyla jakoś ratuje Twoja teściową na tym pstryku.
Skontaktuj się z nami