Szukaj
Bardzo podoba mi się kolorystyka - wynik dobrej stylizacji i obróbkimoim faworytem jest nr 3 (za pozę i nastrojowe światło), potem 2, jedynka jakoś mi nie leży...ogólnie i ze względu na cięcie dłoni... Zdradzisz, jak uzyskałeś takie piękne szarozielenie?
![]()
Jak dla mnie, nie liczac kolorystyki i ładnej modelki dość niechlujne kadry. I to pod względem samego kadrowania (1. dlon, 2. lokiec, 3. noga w rogu - to najwieksze rzucajace sie w oczy) jak i przygotowania do zdjęć: nieład na bluzce, w makijażu, włosach.
Mój osobisty werdykt: beauty tylko i wylacznie w kategorii modelka, reszta marny portret albo nawet album. Sorry, ze tak dosc mocno ocenilem ale tak to czuje.
Pozdrawiam.
Ja również za kolegą wyżej. Niestety dość przeszkadzają wszechobecne, odstające kosmyki włosów, przebarwienia i plamy na tle, fałdki na szyi do usunięcia w postprocesie, na jedynce dziurka w uchu po kolczyku, "dziubek" modelki na dwójce i to co mi najbardziej nie leży to kolor skóry, bardzo mocno zażółcony![]()
Dzięki - kolorystyka to efekt preseta domowej roboty w LR, doprawiony mieszaniem kanałów w PSie, kończąc na zmniejszeniu nasycenia żółci i czerwieni.
Po to wrzucam, żeby oceniać - czekam na Twoje prace z niecierpliwością.
Nie wiem skąd pomysł że należy usuwać fałdki na szyi, podobnie z dziurką w uchu. Włosy ogólnie są w nieładzie więc bardzo nienaturalnie by wyglądało gdybym wszystko dookoła sterylnie wyczyścił. Nie ma żadnego dziubka - takie ma dziewczę usta po prostu i w połączeniu z delikatnym uśmiechem daje to takie wrażenie.
Po prostu tak to wygląda. A pomysł stąd, że wrzuciłeś to do takiej, a nie innej kategorii. Tak jak napisał Lassar - portret albo album jak najbardziej, beauty/glamour/fashion niestety nie.
ok - będę pamiętał że w fashion i glamour obligatoryjnie usuwamy fałdki na szyi - proszę o przeniesie do odpowiedniego działu![]()
fajnie, jedynie wrażenie przeostrzenia jakoś jest, a może wcale nie wrażenie tylko oczy i materiał ubrania są przeostrzone?
Skontaktuj się z nami