Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Wiola

Domyślnie Wiola

Ostatnio zacząłem wymądrzać się w wątkach innych koleżanek i kolegów, więc najwyższy czas wrzucić coś swojego a nie tylko gadać
    Pozuje Wiola - 2-ga vice Opolszczyzny 2012 i finalistka Queen of Poland 2012
    Malowała Ala G.

1.

2.

3.

Domyślnie

Bardzo podoba mi się kolorystyka - wynik dobrej stylizacji i obróbki moim faworytem jest nr 3 (za pozę i nastrojowe światło), potem 2, jedynka jakoś mi nie leży...ogólnie i ze względu na cięcie dłoni... Zdradzisz, jak uzyskałeś takie piękne szarozielenie?

La
    Gość

Domyślnie

Jak dla mnie, nie liczac kolorystyki i ładnej modelki dość niechlujne kadry. I to pod względem samego kadrowania (1. dlon, 2. lokiec, 3. noga w rogu - to najwieksze rzucajace sie w oczy) jak i przygotowania do zdjęć: nieład na bluzce, w makijażu, włosach.
    Mój osobisty werdykt: beauty tylko i wylacznie w kategorii modelka, reszta marny portret albo nawet album. Sorry, ze tak dosc mocno ocenilem ale tak to czuje.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Ja również za kolegą wyżej. Niestety dość przeszkadzają wszechobecne, odstające kosmyki włosów, przebarwienia i plamy na tle, fałdki na szyi do usunięcia w postprocesie, na jedynce dziurka w uchu po kolczyku, "dziubek" modelki na dwójce i to co mi najbardziej nie leży to kolor skóry, bardzo mocno zażółcony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sruba Zobacz posta
    Bardzo podoba mi się kolorystyka - wynik dobrej stylizacji i obróbki moim faworytem jest nr 3 (za pozę i nastrojowe światło), potem 2, jedynka jakoś mi nie leży...ogólnie i ze względu na cięcie dłoni... Zdradzisz, jak uzyskałeś takie piękne szarozielenie?
    Dzięki - kolorystyka to efekt preseta domowej roboty w LR, doprawiony mieszaniem kanałów w PSie, kończąc na zmniejszeniu nasycenia żółci i czerwieni.

Cytat Zamieszczone przez Lassar Zobacz posta
    Jak dla mnie, nie liczac kolorystyki i ładnej modelki dość niechlujne kadry. I to pod względem samego kadrowania (1. dlon, 2. lokiec, 3. noga w rogu - to najwieksze rzucajace sie w oczy) jak i przygotowania do zdjęć: nieład na bluzce, w makijażu, włosach.
    Mój osobisty werdykt: beauty tylko i wylacznie w kategorii modelka, reszta marny portret albo nawet album. Sorry, ze tak dosc mocno ocenilem ale tak to czuje.
    Pozdrawiam.
    Po to wrzucam, żeby oceniać - czekam na Twoje prace z niecierpliwością.

Cytat Zamieszczone przez lukasz_lkz Zobacz posta
    Ja również za kolegą wyżej. Niestety dość przeszkadzają wszechobecne, odstające kosmyki włosów, przebarwienia i plamy na tle, fałdki na szyi do usunięcia w postprocesie, na jedynce dziurka w uchu po kolczyku, "dziubek" modelki na dwójce i to co mi najbardziej nie leży to kolor skóry, bardzo mocno zażółcony
    Nie wiem skąd pomysł że należy usuwać fałdki na szyi, podobnie z dziurką w uchu. Włosy ogólnie są w nieładzie więc bardzo nienaturalnie by wyglądało gdybym wszystko dookoła sterylnie wyczyścił. Nie ma żadnego dziubka - takie ma dziewczę usta po prostu i w połączeniu z delikatnym uśmiechem daje to takie wrażenie.

Domyślnie

Po prostu tak to wygląda. A pomysł stąd, że wrzuciłeś to do takiej, a nie innej kategorii. Tak jak napisał Lassar - portret albo album jak najbardziej, beauty/glamour/fashion niestety nie.

Domyślnie

ok - będę pamiętał że w fashion i glamour obligatoryjnie usuwamy fałdki na szyi - proszę o przeniesie do odpowiedniego działu

Domyślnie

fajnie, jedynie wrażenie przeostrzenia jakoś jest, a może wcale nie wrażenie tylko oczy i materiał ubrania są przeostrzone?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flux Zobacz posta
    fajnie, jedynie wrażenie przeostrzenia jakoś jest, a może wcale nie wrażenie tylko oczy i materiał ubrania są przeostrzone?
    Raczej nie powinno, po zmniejszeniu wyostrzane było na około 70%, promień 1,0px, w całości - bez maskowania. Zazwyczaj przy takich ustawieniach jest wszystko ok, choć ten materiał ogólnie jakiś dziwny jest. Tak czy siak nie kombinowałem nic z ostrością

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkon Zobacz posta
    ok - będę pamiętał że w fashion i glamour obligatoryjnie usuwamy fałdki na szyi - proszę o przeniesie do odpowiedniego działu

Wyczuwam ironię I widzę, że przyjmowanie krytyki nie przychodzi Ci łatwo, po prostu miałem na myśli specyficzny rodzaj obróbki dla takiego typu zdjęć. No nic - w takim razie wypada pochwalić tylko za bezbłędność

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów