Szukaj
zorientowałem się, że wynajem studia najtaniej to coś około 40 zł za godzinę także wydaje mi się że to dobry pomysł na sprawdzenie sprzętu studyjnego, w każdym razie to mi na pewno nie zaszkodzi.
ja nie chcę kupować "tanich glutów" bo potem często wychodzi wszystko drożej niż kupno od razu rzeczy sprawdzonych, czy to w życiu czy w fotografii łatwo można się naciąć jeśli się chce na wszystkim oszczędzać,
uchwyty bowens i parasolki odrzucam z zakupu, a ta lampa nikon sb-700 znalazła się na liście ale faktycznie planuję ją do ogólnego użycia więc nie jest stricte do studia
blendę kupię większą do doświetlenia sylwetki - Quantuum blenda 5w1 120x180, i ewentualnie jakąś małą do tego żeby doświetlić twarz,
miejsce mam już przygotowane do fotografii ponieważ pomieszczenie ma wymiary około 4 x 10 m, i tylko na jednej ścianie mogę rozstawić tła,
jeśli mogę zapytać co to jest "słoneczko"?softbox zmieniam na Quantuum Fomex Softbox 40x120, z tymi tłami i przywieszeniem ich jeszcze muszę pomyśleć i poszperać bo nie do końca wiem co z tym zrobić
dziękuję wszystkim za odpowiedź, już mam dużo lepsze wyobrażenie o rozplanowaniu sprzętu i połączeniu go![]()
Nie no, gratuluję pomieszczenia10 m.. można poszaleć. To ja bym się w ogóle nie bawił w tła na statywach, na ścianę albo sufit, zależnie od wysokości pomieszczenia i już. Kartonowe 2,7m będą jak ulał, jeśli nie ma mebli po bokach. Ponadto polecam od razu tuleje aluminiowe i przewinięcie teł na nie, dzięki czemu będą mogły wisieć na stałe i się nie wyginać. Lampy by się lepsze przydały...
dziękujęmebli nie mam, tylko białe ściany, okna i parkiet, lampy Quantuum Fomex HD 400 Ws chyba wystarczą, mógłbyś podać link do tych tulei aluminiowych bo nie bardzo wiem jak to wygląda
dzięki, tak właśnie mi się wydawało, ale teraz już wiem na pewno![]()
Tuleje: http://allegro.pl/tuleja-rura-alumin...969806778.html ale inni sprzedawcy też czasem mają. Koszt jak widać, Ilość tyle ile teł, kupując nowe tło można wykorzystać starą.
Możesz też kupić dłuższe tuleje (chyba są jakieś 3m czy więcej) i uchwyty na tła uwiesić też na takiej szerokości. To nie przeszkadza stosować teł 2,7 (nawiniętych na dłuższą rurę), a jest opcja bezpieczeństwa w razie gdybyś kiedyś potrzebował szerszych. Ja bym tak u siebie w sumie zrobił, ale nie pomyślałem wcześniej i już miałem dwie rury 2,8..
super, to będzie dobre rozwiązanie i pewne, sam bym nigdy czegoś takiego nie wymyślił dlatego takie coś będę montował,
mam jeszcze pytanie odnośnie wyzwalacza radiowego, czy Pixel PF-510 Bishop to dobre rozwiązanie do Nikona D5100? czy może poszukać coś innego
Wszystko zależy na jakie lampy się zdecydujesz. Niektóre systemy mają własne wyzwalania, czy regulację mocy.
To fakt, dlatego napisałem, że to moje doświadczenie. Nauczyłem się, że czym więcej elektroniki w lampie tym więcej do zepsucia (przynajmniej w niższej półce)padałY mi wyświetlacze dotykowe jak i przyciski w innych.
Dodatkowo, lampy, które zasugerowałem urzekają prostotą i jakością wykonania. No i chłodzenie jest "ciągłe" co jest ich wielkim atutem![]()
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Skontaktuj się z nami