Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Canon EOS-1DC

Domyślnie

A jak dodamy jeszcze matrycę tak ze 100 mpix + szeroki kąt, to nawet specjalnie kadrować nie będzie trzeba.

Nie wygląda to różowo, ale z drugiej strony pewnie podobnie mówiono o AF, kiedy ta technologia wchodziła do lustrzanek. A teraz to standard i "oczywista oczywistość".
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Nikon D1- rok 2000, 2,7 Mpx, Nikon D70 (6MPx)- tak niedawno, rok 2004
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ale "gupoty" wypsujecie Weźcie poczytajcie to jeszcze raz na chłodno. Technicznie i owszem jest łatwiej ale z myślenia toto nie zwolni a z tym akruat u młodzieży jest coraz gorzej

Btw. 8k w RAW z 50 FPS .. wezcie to zapiszcie na dysk(wielkosc), przegladnijcie(czas przegladania filmu), wybierzcie(selekcja). Dzisiaj przy 1300 rawów mam serdecznie dość a do czegoś takiego to nawet nie chce mi się mysleć o siadaniu do obrobki. Cena zestawu do obróbki czegoś takiego nie będzie dużo mniejsza niż samego sprzętu foto.

PS. Dzisiaj też pełno fachmanów z kamerkami i wyciągającymi klatki z materiału fullHD. Więcej optymizmu
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Ale "gupoty" wypsujecie

@wain - brakuje Ci chłopie wyobraźni! I z ta młodzieżą tez bym nie przesadzał, każde pokolenie musi się wyszumieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    @wain - brakuje Ci chłopie wyobraźni! I z ta młodzieżą tez bym nie przesadzał, każde pokolenie musi się wyszumieć.
    A w czym brakuje wyobrazni? .. - poza samym stwierdzieniem.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    8k w RAW z 50 FPS .. wezcie to zapiszcie na dysk(wielkosc)
    Oczywiście o to mi chodzi. Dzisiaj może Ci się wydawać ze to duży plik ale za lat 5 może już być standartem. Pojemność nośników ciągle rośnie i z archiwizacja problemów nie przewiduję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Oczywiście o to mi chodzi. Dzisiaj może Ci się wydawać ze to duży plik ale za lat 5 może już być standartem. Pojemność nośników ciągle rośnie i z archiwizacja problemów nie przewiduję.
    5 lat? Czyli wstecz bedzie to 2008. Siegnij pamiecią jak bylo 5 lat temu? Dysk 500GB standardem .. i nadal jest. Material FullHD uncompressed (nawet nie raw) 8-bit zajmuje 9GB/min, pomnóż przez 16 (8k ma 32MPIX/klatka) dodaj do tego RAW. I teraz jaka trzeba moc do przetworzenia takiego materialu ... Dzisiaj kamer rejestrujących 8k jest zdaje sie 3 na świecie i są wielkość lodówki..

Ja rozumiem temp rozwoju ale bez jaj. Poza tym to nie zmienia faktu że nad materiałem trzeba będzie posiedzieć znacznie dluzej niz teraz przegladajac te 1000 rawow. A chyba nie o to wszystkim chodzi..
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

5 lat temu nie mogłam uzywać telefonu niemal na równi z komputerem, więc wierze, że szybko wiele rzeczy będzie możliwych! A co do tematu.. jest to pociągająca myśl, że wystarczyło by wyciąć klatki z filmu i one byłyby takie jakości jak fotografie.. z drugiej strony, czy nagranie filmu np z wesela takiego, żeby było naprawdę co wycinać byłoby takie proste to inna sprawa..

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów