Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    w skrajnym przypadku, dynamicznym wydarzeniu i intensywnej serii i mocnym buforze w 2 aparatach da się zrobić 120 w minutę-dwie
    (...)
    po prostu szukam tematów, pracuję dyskretnie, ale mam wewnętrzne fotograficzne ADHD i silną potrzebę pracy/ruchu.

znam bardzo cenionych ludzi, którzy pracując w duecie przynoszą 7 do 10 tys. znam też faceta, wyjątkowo popularneego w skali globu, który robi 6-10 tyś, sam. a taki Ascough 1000-1500, tyle, że na wyspach przyjęcia mają nieco inny charakter niż u nas. kwestia sposobu pracy, intensywności wydarzeń na ślubie, jego skali, itd, itd.
    (...)
    Mi też wydaje się, że zasada "im mniej tym lepiej" nie jest obligatoryjna.. (:
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Mi też wydaje się, że zasada "im mniej tym lepiej" nie jest obligatoryjna.. (:
    Z punktu widzenia ekonomii i wydajności pracy na pewno jest...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Z punktu widzenia ekonomii i wydajności pracy na pewno jest...
    No to poteoretyzujmy
    Teza: robię więcej zdjęć na repo - udaje mi się zdobyć lepsze/efektowniejsze portfolio - mam więcej klientów - podwyższam ceny - mogę pozwolić sobie na mniej ślubów - czyli na jednym repo więcej nabijam, ale w sumie daje to niższe liczniki

A poważniej; to każdy przypadek jest inny; nie zawsze więcej zrobionych zdjęć przełoży się na lepszy materiał, nie zawsze lepsze portfolio przełoży się na większą ilość klientów (ten cholerny marketing..) itd. itp..
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

No to poteoretyzujmy
    Teza: robię więcej zdjęć na repo - udaje mi się zdobyć lepsze/efektowniejsze portfolio - mam więcej klientów - podwyższam ceny - mogę pozwolić sobie na mniej ślubów - czyli na jednym repo więcej nabijam, ale w sumie daje to niższe liczniki

A poważniej; to każdy przypadek jest inny; nie zawsze więcej zrobionych zdjęć przełoży się na lepszy materiał, nie zawsze lepsze portfolio przełoży się na większą ilość klientów (ten cholerny marketing..) itd. itp..
    To jest prawdziwe tylko przy założeniu, że efekt zdjęcia jest całkowicie losowy.
    Jeśli robisz zdjęcia szepcząc zdrowaśki w intencji kadru i ekspozycji to masz rację korzystniejsze dla Ciebie będzie zrobienie 10 000 zdjęć zamiast 500, bo masz większą szansę na dodzwonienie się do Bożej Rodzicielki.

W każdym innym przypadku każde zdjęcie powinno się liczyć - jak snajper na wojnie - jeden strzał jeden trup.

Może i w swoich przykładzie podniesiesz cenę i zwiększysz swoje przychody, ale będziesz zarabiał wyłącznie na utylizację sprzętu bo przy 10k zdjęć tygodniowo migawka wytrzyma Ci 1/5 tego co powinna. Już całkiem pomijając sprawy dodatkowe czyli lampy, baterie do nich (będziesz potrzebował 500 baterii na każde zlecenie...) prąd do tych baterii, itp. itd...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

No to poteoretyzujmy
    ...mogę pozwolić sobie na mniej ślubów -....
    i tak zmniejszasz sobie swój rynek, w efekcie długofalowym coraz mniej klintów dochodzac do luksusu= jeden ślub na sezon za 100.000 zł, a w następnym już żyjesz tylko z odsetek, cienko żyjesz
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 01-02-2013 o 22:37

Domyślnie

Jakiś czas temu miałem okazję uczestniczyć w 3 dniowym szkoleniu prowadzonym przez Susan Stripling. Tak, dla ciekawych, jej workflow jest następujący
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Hiii jednak kolorowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyrilpl2703 Zobacz posta
    A to tak legalne jest publikowanie tego? :P Ja laikiem jestem i za bardzo nie rozumiem tego "workflow"...
    którego punktu nie rozumiesz?
    D3s+D700 | Kilka Nikkorów | CX240 i mały Apple

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów