Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: fotoradary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    ja mam już przyjemność bać się i omijać najnowszej technologi radar, zapewne w niedługim czasie pewnie pojawia się i w Polsce

Lasertechnologie

monitoruje w każdym kierunku, nie ma błysku, mierzy szybkość pojazdu i przejazd na czerwonym, lepsza cyfrowa jakość zapisu obrazu ( ostrzejsza )

dokładnie dzisiaj oglądałem program o radarach i wymianie w Niemczech radarów ponieważ stara technologia jest niedoskonała wręcz omylna, auto jadące przepisowo znajdujące sie bliżej radaru było rejestrowane jako nieprzepisowo zasługą drugiego auta oddalonego od radaru jadącego z nadmierna prędkością w obszarze radaru
    U "nasz" panie, coraz więcej stawiają punktów pomiarowych bez laserów i radarów. Pod asfaltem jest zainstalowana pętla indukcyjna. Jest odcinkowy pomiar prędkości i mierzy czas na odcinku np.50m i również rejestruje przejazd na czerwonym świetle. Każdy pas ma swoja pętle a system może rejestrować kilka pojazdów jednocześnie.

Domyślnie

...a sądziłem że to właśnie Canony wykorzystują w fotoradarach.
    Nikon system...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    U "nasz" panie, coraz więcej stawiają punktów pomiarowych bez laserów i radarów. Pod asfaltem jest zainstalowana pętla indukcyjna. Jest odcinkowy pomiar prędkości i mierzy czas na odcinku np.50m i również rejestruje przejazd na czerwonym świetle. Każdy pas ma swoja pętle a system może rejestrować kilka pojazdów jednocześnie.
    Takie rzeczy tylko w Polska. Zamiast robić zaawansowane i bezkolizyjne trasy to montuje się zaawansowane metody zdzierania z ludzi kasy bo niewydolne drogi wymuszają przekraczanie przepisów, żeby nie spędzić połowy dnia w samochodzie. A może by tak z laserem na radar...
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Drogi to swoją drogą. Póki co jednak drogi są takie jakie są a idiotów na nich nie brakuje i ten stan zapewne długo jeszcze się nie zmieni. Dlatego fotoradarów powinno być jak najwięcej a mandaty jak najwyższe, należałoby tylko zrewidować zasadność ograniczeń w niektórych miejscach. Ciekawy jestem jak jeden czy drugi przeciwnik karania za wykroczenia śpiewałby gdyby jakiś idiota zabił lub okaleczył mu kogoś z rodziny. A takich idiotów jest na pęczki - wystarczy tylko trochę pojeździć i każdy to widzi. I zawsze kiedy widzę takiego na drzewie to jest mi trochę weselej - bo to o jednego chwasta mniej a i dzięki temu być może ktoś inny nie straci życia.
    Żurek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darzur Zobacz posta
    Drogi to swoją drogą. Póki co jednak drogi są takie jakie są a idiotów na nich nie brakuje i ten stan zapewne długo jeszcze się nie zmieni. Dlatego fotoradarów powinno być jak najwięcej a mandaty jak najwyższe, należałoby tylko zrewidować zasadność ograniczeń w niektórych miejscach. Ciekawy jestem jak jeden czy drugi przeciwnik karania za wykroczenia śpiewałby gdyby jakiś idiota zabił lub okaleczył mu kogoś z rodziny....
    Jestem niestety podobnego zdania
    Cytat Zamieszczone przez darzur Zobacz posta
    .... I zawsze kiedy widzę takiego na drzewie to jest mi trochę weselej - bo to o jednego chwasta mniej a i dzięki temu być może ktoś inny nie straci życia.
    fiu ...fiu ... mocno powiedziane - ja jednak wolalbym nie wyogolniac ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galaza Zobacz posta
    Takie rzeczy tylko w Polska. Zamiast robić zaawansowane i bezkolizyjne trasy to montuje się zaawansowane metody zdzierania z ludzi kasy bo niewydolne drogi wymuszają przekraczanie przepisów, żeby nie spędzić połowy dnia w samochodzie. A może by tak z laserem na radar...
    A może by tak z jakąś laga się zaczaić na idiotów, którzy przejeżdżają na czerwonym przez przejście dla pieszych pełne ludzi?
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drhardware Zobacz posta
    A może by tak z jakąś laga się zaczaić na idiotów, którzy przejeżdżają na czerwonym przez przejście dla pieszych pełne ludzi?
    Z lagą to nie - spocić się można...
    ale LASEREM ICH!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Czyli to co jest na krzyżówce Sobieskiego - Al. Witosa - Al Sikorskiego i Ostrobramska - Zamieniecka - Fieldorfa?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WOT-Wieś Obok Torów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubik Zobacz posta
    Czyli to co jest na krzyżówce Sobieskiego - Al. Witosa - Al Sikorskiego i Ostrobramska - Zamieniecka - Fieldorfa?
    Wczoraj miałem okazję zobaczyć, i też mi się wydaje że to "nowa technologia" wpływy kasy do budżetu. Szkoda że ten "wpływ" idzie na konsumpcję i nagrody w ministerstwie, a nie na drogi i poprawę bezpieczeństwa. Przecież budowę dobrych dróg wpływa na bezpieczeństwo.
    „Człowiek tyle jest wart, ile może dać drugiemu człowiekowi”. - JP II

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów