Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: fotoradary

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pd Zobacz posta
    Na poparcie moich słów http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Ra...wiadomosc.html

Było już o tym na forum.
    OK - sądziłem, ze to żart ciekawe - http://m.auto-swiat.pl/1-czy-fotorad...zny-fotoamator
    Ostatnio edytowane przez zieli ; 12-01-2013 o 13:37

Domyślnie

i tyle na temat tego badziewia tak to wygląda i będzie wyglądac jak na wykresie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Często są lustrzanki, ale d300s nie jest regułą, stare zurady mają swoją optykę wraz z resztą sprzętu ale wszystko co nie pamięta gierka jest już opierane na lustrzankach. Wiem bo byłem sporo razy przy montażu tego ustrojstwa. Niektóre modele błyskają zawsze czy dzień czy noc obojętnie bo lampa pod wyjście studyjne jest podpinana.
    S5PRO, D7000 - szkiełka, lampki itp

Domyślnie

I stało się jasne, czemu d300s nie schodzi z ceny, wraz ze stawianiem nowych radarów schodzą jak ciepłe bułki.
    Mam Nikona D7000, w którym działa AF.
    fejsbuk

Domyślnie

A mnie interesuje jaką optykę stosują w tych d300s?
    „Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było tylko aplauz i zaakceptowanie”

Domyślnie

Ciekawe czym wywołuja RAWy.

Domyślnie

To teraz tylko czekać na wyprzedaż fotoradarów.
    Swoją drogą ciekawe ile klapnięć może mieć taki radar po na przykład 5 latach użytkowania. xD

Domyślnie

Zależy od miejsca ustawienia, średnio ok 500 klapnięć dziennie, ale są takie bestie szczególnie te straży wiejskiej ustawione 100m przed końcem terenu zabudowanego ukryte w rowie,które potrafią i ponad 1000 razy klapnąć. Ale policja podaje że średnio na jeden fotoradar przypada ok 4000 zdjątek niemiłych na tydzień?
    „Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było tylko aplauz i zaakceptowanie”

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pap911 Zobacz posta
    To teraz tylko czekać na wyprzedaż fotoradarów.
    Swoją drogą ciekawe ile klapnięć może mieć taki radar po na przykład 5 latach użytkowania. xD
    jaka roznica? po jednym dniu sie zwraca

Domyślnie

ja mam już przyjemność bać się i omijać najnowszej technologi radar, zapewne w niedługim czasie pewnie pojawia się i w Polsce

Lasertechnologie

monitoruje w każdym kierunku, nie ma błysku, mierzy szybkość pojazdu i przejazd na czerwonym, lepsza cyfrowa jakość zapisu obrazu ( ostrzejsza )

dokładnie dzisiaj oglądałem program o radarach i wymianie w Niemczech radarów ponieważ stara technologia jest niedoskonała wręcz omylna, auto jadące przepisowo znajdujące sie bliżej radaru było rejestrowane jako nieprzepisowo zasługą drugiego auta oddalonego od radaru jadącego z nadmierna prędkością w obszarze radaru

możliwość przypadku 8%

a takie na autostradach

zapraszam do Niemiec
    Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 24-01-2013 o 02:01

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów