OK - sądziłem, ze to żartciekawe - http://m.auto-swiat.pl/1-czy-fotorad...zny-fotoamator
Szukaj
OK - sądziłem, ze to żartciekawe - http://m.auto-swiat.pl/1-czy-fotorad...zny-fotoamator
Ostatnio edytowane przez zieli ; 12-01-2013 o 13:37
i tyle na temat tego badziewiatak to wygląda i będzie wyglądac jak na wykresie
Często są lustrzanki, ale d300s nie jest regułą, stare zurady mają swoją optykę wraz z resztą sprzętu ale wszystko co nie pamięta gierka jest już opierane na lustrzankach. Wiem bo byłem sporo razy przy montażu tego ustrojstwa. Niektóre modele błyskają zawsze czy dzień czy noc obojętnie bo lampa pod wyjście studyjne jest podpinana.
S5PRO, D7000 - szkiełka, lampki itp
I stało się jasne, czemu d300s nie schodzi z ceny, wraz ze stawianiem nowych radarów schodzą jak ciepłe bułki.![]()
Mam Nikona D7000, w którym działa AF.
fejsbuk
A mnie interesuje jaką optykę stosują w tych d300s?
„Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było tylko aplauz i zaakceptowanie”
To teraz tylko czekać na wyprzedaż fotoradarów.![]()
Swoją drogą ciekawe ile klapnięć może mieć taki radar po na przykład 5 latach użytkowania. xD
Zależy od miejsca ustawienia, średnio ok 500 klapnięć dziennie, ale są takie bestie szczególnie te straży wiejskiej ustawione 100m przed końcem terenu zabudowanego ukryte w rowie,które potrafią i ponad 1000 razy klapnąć. Ale policja podaje że średnio na jeden fotoradar przypada ok 4000 zdjątek niemiłych na tydzień?
„Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było tylko aplauz i zaakceptowanie”
ja mam już przyjemność bać się i omijać najnowszej technologi radar, zapewne w niedługim czasie pewnie pojawia się i w Polsce
Lasertechnologie
monitoruje w każdym kierunku, nie ma błysku, mierzy szybkość pojazdu i przejazd na czerwonym, lepsza cyfrowa jakość zapisu obrazu ( ostrzejsza )
dokładnie dzisiaj oglądałem program o radarach i wymianie w Niemczech radarów ponieważ stara technologia jest niedoskonała wręcz omylna, auto jadące przepisowo znajdujące sie bliżej radaru było rejestrowane jako nieprzepisowo zasługą drugiego auta oddalonego od radaru jadącego z nadmierna prędkością w obszarze radaru
możliwość przypadku 8%
a takie na autostradach
zapraszam do Niemiec![]()
Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 24-01-2013 o 02:01
Skontaktuj się z nami