Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 91

Wątek: Yn-560 iii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kafka Zobacz posta
    Ma ktos moze jakies doswiadczenie zwiazane z tym sklepem?
    Ja mam. I co ciekawe specjalnie zarejestrowałem sie na forum po to zeby sie nimi podzielic bo nie tak dawno sam szukalem takiej opinii. Tak wiec witam wszystkich ale do rzeczy.
    Zamawialem tam model 560EX. Zamowienie zlozylem 5 grudnia a lampa przyszla 3 stycznia wiec niecaly miesiac transportu a po drodze byly swieta i nowy rok wiec mysle, ze w ,,normalnym'' miesiacu mogliby zmiescic sie nawet w 3 tygodniach.
    Z cłem, VATem i przesyłką wychodzi ok 340zł... A jest i szansa, że tego nie naliczą.
    Przed zakupem upewnilem sie czy jest mozliwosc aby na kopercie napisali, ze jest to prezent o wartosci 15USD po to aby uniknac placenia cla. Konsultant odpisal po chwili, ze nie stanowi to problemu ale zeby napisac taka wiadomosc w czasie skladania zamowienia. Tak wiec paczka doszla z takimi uwagami prosto do mnie omijajac urzad celny Przesylka byla zapakowana solidnie i bezpiecznie a jako gratis dorzucili dyfuzor typu stofen
    No to tak po krotce powinno rozwiewac niejasnosci. Jezeli macie jeszcze jakies pytania to w miare mozliwosci pomoge
    Pozdrawiam!

Domyślnie

szkoda, że ze względu na celników, nie możemy poczynić zakupu grupowego-byśmy może jakieś fajne gifty wytargali
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Właśnie ta cena mnie skłania. Z cłem, VATem i przesyłką wychodzi ok 340zł... A jest i szansa, że tego nie naliczą.
    I jak się spier... to będzie do wyrzucenia bo chińską gwarancją można cztery litery podetrzeć .
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    I jak się spier... to będzie do wyrzucenia bo chińską gwarancją można cztery litery podetrzeć .
    na telewizor jeszcze można sobie postawić... albo odesłać do skośnych za 70 pln i liczyć na to, ze kiedyś wróci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez tongpo Zobacz posta
    na telewizor jeszcze można sobie postawić... albo odesłać do skośnych za 70 pln i liczyć na to, ze kiedyś wróci
    1) wysyłka to ok 30-40zł
    2) wraca i to często jeszcze z bonusami

Sąsiad ma YN-465 kupioną w Chinach i jak się zepsuła, wysłał. Wróciła nowa ze dyfuzorem i czymś jeszcze.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kafka Zobacz posta
    w sklepie http://www.yongnuostore.com/ też są.
    Pozdro
    tak apropo...
    to nie jest oficjalny sklep producenta
    firma Yongnuo wydała oświadczenie o tym, że nie odpowiada za niedostarczone przesyłki i problemy związane z zakupami w tym sklepie.
    Wyraźnie przestrzegają przed kupowaniem w tym sklepie.

pozdrowienia
    chawison

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    1) wysyłka to ok 30-40zł
    2) wraca i to często jeszcze z bonusami

Sąsiad ma YN-465 kupioną w Chinach i jak się zepsuła, wysłał. Wróciła nowa ze dyfuzorem i czymś jeszcze.
    Ja jakoś bardziej wierzę w chińską gwarancję niż w te co dostaję u nas w kraju.
    Miałem już okazję sprawdzić kilkukrotnie uczciwość chińskich sprzedawców i w niektórych przypadkach wystarczyło wysłać zdjęcia przedmiotu lub wymiana kilku kulturalnych maili bez odsyłania uszkodzonych przedmiotów.
    A u nas to chyba wszyscy wiedzą jak z niektórymi bywa. Próbują za wszelką cenę wykręcić się z odpowiedzialności.

D700 ¦ MB-D10 ¦ N24-70/2.8 ¦ N50/1.8G ¦ N85/1.8G ¦ YN560-III ¦ thinkTANK photo

Domyślnie

No to ładnie zaskoczyli ceną... dobrze że nie zdecydowałem się wstrzymałem z zamawianiem z Chin.... a dodatkowo doszedłem do wniosku, że chyba bardzie przydadzą mi się 560EX.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 25-01-2013 o 19:32
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Mają mieć w poniedziałek.
    D700 ¦ MB-D10 ¦ N24-70/2.8 ¦ N50/1.8G ¦ N85/1.8G ¦ YN560-III ¦ thinkTANK photo

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów