Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: kabury

Domyślnie

Lowepro Topload Zoom AW mam, używam, mogę zasugerować.
    Kabura ma dwa oczka do SlipLock po bokach. W zestawie jest pas naramienny i szelki do noszenia kabury na klatce piersiowej.
    http://www.cambags.com/pl/bag-type/h...d-zoom-aw.html
    http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...d-Zoom-AW.html

Lubie tą kabure, nawet kupiłbym ją po raz drugi ale też ma swoje wady:
    - Pas naramienny chociaż ma regulacje długości to poduszkę naramienną ma na stałe przyszytą co sprawia że może wylądować na łopatce zamiast na ramieniu. Pas z zestawu to pomyłka, trzeba kupić lepszy albo pożyczyć od innej torby.

- Kieszeń na pas biodrowy jest trochę za nisko. Do tej kabury powinno się używać chyba Lowepro S&F Deluxe Technical Belt. Nie mam oryginalnego, szerokiego pasa więc zakładałem kabure na wąski pasek od spodni lub bawełniany od munduru WP i to rozwiązanie miało pewną słabość. Załadowana kabura odwracała się spodem do góry skręcając pas przy jego zapinaniu. Trzeba pilnować aby była pozapinana albo zakładać na pas gdy jest pusta. Po zapięciu pasa trzyma się na miejscu.

- Szelki też nie są idealne, latem kiedy nosimy T-shirty potrafią uwierać w kark. Wyjściem a sytuacji jest koszulka Polo, przy polarze lub kurtce problem nie istnieje. Zakup innych szelek też powinien rozwiązać problem, te od ThinkTanka wydają się być lepiej wyprofilowane na plecach, a system mocowania maja identyczny.

Teraz o pojemności:
    - Noszę w niej D200 + 50 + 24-70 2.8 lub 70-300VR oba z założonymi osłonami. Body z gripem też powinno się zmieścić, nosiłem F80 z gripem a nawet Kieva60.
    - Do przedniej kieszonki zapakowałem F80 starannie go układając.
    - W dolnej kieszeni zmieści się 3-4 rolki filmu lub akumulatory EN-EL3e
    - Jest jeszcze kieszeń na wewnętrznej stronie klapy pomieści karty pamięci i nawet akumulatory ale te już ją troche wypychają.

Na "co dzień" po mieście noszę ją na ramieniu, podczas wyjazdów w góry na szelkach a na rowerze na pasie za plecami.
    Do 70-300VR polecam Lowepro Lens Case 2 pasuje idealnie, tylko jak się nosi Toploadera na piersi to lepiej bez dodatkowych pokrowców.
    Ostatnio edytowane przez xMAREKx ; 20-01-2013 o 22:53 Powód: Uzupełnienie

Domyślnie

kux, N70-300 VR z pełną klatką spisuje się bardzo fajnie. Mam go co prawda tylko przy D700, ale jest ok. Zresztą jeśli chcesz to możesz sam się przekonać - mieszkamy w tym samym mieście.

Domyślnie

Sam zboczyłem z tematu to mam za swoje
    D700 a D800 to duża róznica jesli chodzi o wymagania stawiane optyce. Na D700 prawie wszystko pracuje ślicznie. Na D800 jest gorzej. kux pytał o D800.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    kux, N70-300 VR z pełną klatką spisuje się bardzo fajnie. Mam go co prawda tylko przy D700, ale jest ok. Zresztą jeśli chcesz to możesz sam się przekonać - mieszkamy w tym samym mieście.

ooo fajnie..
    można by się kiedy spisać na jaką pogawędkę, ale łatwo nie będzie bo ja z reguły "niepoczytalny czasowo" jestem
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów