Lowepro Topload Zoom AW mam, używam, mogę zasugerować.
Kabura ma dwa oczka do SlipLock po bokach. W zestawie jest pas naramienny i szelki do noszenia kabury na klatce piersiowej.
http://www.cambags.com/pl/bag-type/h...d-zoom-aw.html
http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...d-Zoom-AW.html
Lubie tą kabure, nawet kupiłbym ją po raz drugi ale też ma swoje wady:
- Pas naramienny chociaż ma regulacje długości to poduszkę naramienną ma na stałe przyszytą co sprawia że może wylądować na łopatce zamiast na ramieniu. Pas z zestawu to pomyłka, trzeba kupić lepszy albo pożyczyć od innej torby.
- Kieszeń na pas biodrowy jest trochę za nisko. Do tej kabury powinno się używać chyba Lowepro S&F Deluxe Technical Belt. Nie mam oryginalnego, szerokiego pasa więc zakładałem kabure na wąski pasek od spodni lub bawełniany od munduru WP i to rozwiązanie miało pewną słabość. Załadowana kabura odwracała się spodem do góry skręcając pas przy jego zapinaniu. Trzeba pilnować aby była pozapinana albo zakładać na pas gdy jest pusta. Po zapięciu pasa trzyma się na miejscu.
- Szelki też nie są idealne, latem kiedy nosimy T-shirty potrafią uwierać w kark. Wyjściem a sytuacji jest koszulka Polo, przy polarze lub kurtce problem nie istnieje. Zakup innych szelek też powinien rozwiązać problem, te od ThinkTanka wydają się być lepiej wyprofilowane na plecach, a system mocowania maja identyczny.
Teraz o pojemności:
- Noszę w niej D200 + 50 + 24-70 2.8 lub 70-300VR oba z założonymi osłonami. Body z gripem też powinno się zmieścić, nosiłem F80 z gripem a nawet Kieva60.
- Do przedniej kieszonki zapakowałem F80 starannie go układając.
- W dolnej kieszeni zmieści się 3-4 rolki filmu lub akumulatory EN-EL3e
- Jest jeszcze kieszeń na wewnętrznej stronie klapy pomieści karty pamięci i nawet akumulatory ale te już ją troche wypychają.
Na "co dzień" po mieście noszę ją na ramieniu, podczas wyjazdów w góry na szelkach a na rowerze na pasie za plecami.
Do 70-300VR polecam Lowepro Lens Case 2 pasuje idealnie, tylko jak się nosi Toploadera na piersi to lepiej bez dodatkowych pokrowców.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami