Close

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 122

Domyślnie CB-radio - jakie i za ile?

Koledzy, czy ktos z Was jest uzytkownikiem CB-radia i posiada trochę wiedzy, którą chciałby się podzielić?
    Otóż chciałbym mieć CB u siebie. Ot tak, po prostu. Nigdy się tym nie interesowalem wczesniej i dlatego straszny canoniarz ze mnie
    Co polecacie do zwyklego uzytkowania? Tras wielkich nie robie, nie jezdze zarobkowo. Po prostu potraktuję to jako ciekawostkę. Specjalnie nie pisze o zakresie cenowym, bo po prostu chcialbym sie dowiedziec, za ile to mozna kupic. Owszem, moge wpisac sprawdzic gdzies w sklepie internetowym, ale nic mi to nie da. Rozbieznosc bedzie pewnie jak przy obiektywach.

No dobra, szukalem troche i Midland Alan 121 można wyhaczyć za 250 zł. Do tego antena, tak? I co jeszcze?
    Ostatnio edytowane przez docxxx ; 07-01-2013 o 21:47

Domyślnie

Kup sobie sprzęt Presidenta, nawet te najtańsze modele dadzą radę. I posłuchasz gdzie suszą a gdzie stoją "panie" na trasie i ogólnie dowiesz się wielu "ciekawych" rzeczy
    Coś tam, coś tam .... i jeszcze troszkę ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pyra001 Zobacz posta
    Kup sobie sprzęt Presidenta, nawet te najtańsze modele dadzą radę. I posłuchasz gdzie suszą a gdzie stoją "panie" na trasie i ogólnie dowiesz się wielu "ciekawych" rzeczy
    Jak wyżej, unikaj CB z promocji np. marketowych (badziewie).

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

UNIDEN 520 XL + President Florida (jesli antena ma byc magnesowa), Alana sobie odpuść.

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Ja nie mam i nie zamierzam, ale z tego co słyszałem to lepszą opinię mają starsze sprawdzone Presidenty niż nowsze np. Stabo. Był kiedyś test CB-radiów w Poradniku Auto świata.
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Domyślnie

Tak, magnesowa. Ten Uniden cenowo daje radę. A antena musi być taka "droga"?

Domyślnie

Lafayette Ermes + Lemm AT-1200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    UNIDEN 520 XL + President Florida (jesli antena ma byc magnesowa), Alana sobie odpuść.
    Ok, biorę to radio. A antenę da się za stówkę znaleźć?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    [...] A antena musi być taka "droga"?
    Tak.
    Antena to "obiektyw", radio to "body". Radia Presidenta to kopia Unidena, w starszych Presidentach można znależć jeszcze płytę głowną z logo Uniden.
    Współczesne CB to straszy szit, ale nie polecę Ci używki jeśli nie jesteś w temacie, zresztą do zastosowań jako "antyradar" taki zestaw da radę.
    Aha, Floridy się nie stroi ( nie ważne co to oznacza ), podłączasz antenę stawiasz na dachu i używasz.

Domyślnie

JFK 2 plus Florida nie ma lepszego kompletu do auta, sam używam i jestem bardzo zadowolony.

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów