Close

Strona 60 z 102 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1011

Domyślnie

Kupiłem ten obiektyw kilka dni temu, pierwsze wrażenie bardzo dobre, AF celny i precyzyjny, niezbyt szybki ale dokładny, na D700 ostry od 1.8. Największa zaleta to bardzo intensywna kolorystyka i doby kontrast.

Aha żadnego focus-shifta nie zaobserwowałem
    Ostatnio edytowane przez Snowboy ; 28-12-2012 o 17:04
    1500/100/900

Domyślnie

Zacne szkło jedyne co faktycznie razi przy tej cenie to luz na pierścieniu ostrości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Snowboy Zobacz posta
    Kupiłem ten obiektyw kilka dni temu, pierwsze wrażenie bardzo dobre, AF celny i precyzyjny, niezbyt szybki ale dokładny, na D700 ostry od 1.8. Największa zaleta to bardzo intensywna kolorystyka i doby kontrast.

Aha żadnego focus-shifta nie zaobserwowałem
    Wybierales z kilku czy pierwsze z brzegu?
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Ja mam to szkło i właśnie macam mój egzemplarz. W lewo, w prawo, do przodu i do tyłu. Nie czuję żadnego luzu na pierścieniu ostrości. Szkło sprawia wrażenie dobrze spasowanego. Kręcę nim we wszystkie strony. Może trafiłeś na felerny egzemplarz, bo jak ja kupowałem w sklepie ABFOTO to wszystkie zachowywały się identycznie.
    | NIKON D810 | NIKKOR 14-24mm 2.8G ED | NIKKOR 28mm 1.8G | NIKKOR 85mm 1.8G | NIKKOR 105mm 2.8G MICRO ED VR | SB-910 |

Domyślnie

Patrz na okienko skali odległości i zacznij przestawiać pierścień. Jeśli skala przesunie się z opóźnieniem, a nie natychmiast przy obrocie, to masz luz na pierścieniu ostrości: http://www.youtube.com/watch?v=f0OGx_1eJZA

Domyślnie

Jeśli tak mierzysz "luz", to mój obiektyw ma 1 mm "luzu". Nie uważam żeby to była wada. W niczym mi to nie przeszkadza. Normalnie nie zwróciłbym uwagi na ten szczegół. A zdjęcia z tym "luzem" wychodzą "fantastyki/bombastik".
    | NIKON D810 | NIKKOR 14-24mm 2.8G ED | NIKKOR 28mm 1.8G | NIKKOR 85mm 1.8G | NIKKOR 105mm 2.8G MICRO ED VR | SB-910 |

Domyślnie

raczej nazwałbym to bezwładnością pierścienia
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbig1972 Zobacz posta
    Jeśli tak mierzysz "luz", to mój obiektyw ma 1 mm "luzu". Nie uważam żeby to była wada. W niczym mi to nie przeszkadza. Normalnie nie zwróciłbym uwagi na ten szczegół. A zdjęcia z tym "luzem" wychodzą "fantastyki/bombastik".
    Mnie również to nie przeszkadza aczkolwiek np w tańszej prawie 4 razy 35 takiego luzu nie ma Ja obstrzelałem jedyną sztukę jaką mieli w sklepie i od razu strzał w 10

Domyślnie

Ja tylko przytaczam obserwacje (i określenie: luz), które w tym wątku już padły. Śledzę go od początku, bo zastanawiam się nad kupnem jak sójka nad zamorską wyprawą

Domyślnie

Sprzedaj 35 i kup 28 - nie pożałujesz.......
    Mimo luzu strzela perfekcyjnie. Zaletą jego jest waga. Wszyscy narzekają, że jak lekki to badziewiasty. Zaczynam doceniać jego konstrukcję, nawet jeśli miałby "umrzeć" za 4 lata, to i tak warto nim pyknąć parę fotek.

Strona 60 z 102 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów