Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Mi się ogólnie bardzo podoba. Obrazek ma świetny klimat. Tak się zastanawiam jedynie nad kadrowaniem, bo z tej perspektywy mimo że jest prosto, to ten cypelek delikatnie ciągnie w prawo. Podział podziałem, ale ja jestem na tak!

Domyślnie

Mam kiepski monitor więc nie mogę wypowiedzieć się na temat cieni, chociaż intuicyjnie nie wiem czy nie wolałbym aby wyspa i brzeg po prawej stronie kadru nie były bardziej zgodne z cieniami ostatniego, górzystego planu (mam świadomość, że mogło by to nie być zgodne z warunkami zastanymi ). Podoba mi się na pewno kompozycja, klasycznie rozplanowana z istotnymi elementami wokół przekątnej LG-PD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Ach, dziękuje Pani za ten komentarz, dziękuje, że tyle mogłem sie nauczyć od Pani
    Po pierwsze: Nigdy nie neguj odbiorcow! Oni zawsze pisza tak jak odczuwaja i moga pomoc Ci robic lepsze zdjecia, a sarkazm w tym wypadku nie pomaga.

Po drugie: Nie, nie, nie wierze poprostu.... czlowiek z tym potencjalem... Wiem, ze zdjecia pod slonce nie sa najlatwiejszym tematem (ba, jednym z najtrudniejszych) ale wymagal bym od Ciebieo wiele wiecej. Detal w ciemnych partiach jest znikomy i bardzo malo go widac aby mial subiektywny wplyw na jakosc tego zdjecia. Ponadto kadr jest niezdecydowany (prawie fifty/fifty) ale mysle, ze wiecej mozna tam wykrzesac... generalnie zdjecie do poprawy.

Ale tak jak piszesz! Sezon 2013 rowniez uwarzam za otwarty! Swiatla i kadrow zycze!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Kompozycyjnie dla mnie ok, osobiście deczko bym dał cieplejszy WB ale to rzecz gustu.
    Natomiast co do naturalności, to o tym można książkę napisać, szanują bardzo to w jaki sposób pokazałeś to miejsce na fotografia, zapewne troszkę można by wydobyć gdzie nigdzie więcej światła, detali bez przesadnego haratania z cienia i używania miliona flitów z pakietu EfexPro.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Kompozycyjnie dla mnie ok, osobiście deczko bym dał cieplejszy WB ale to rzecz gustu.
    Natomiast co do naturalności, to o tym można książkę napisać, szanują bardzo to w jaki sposób pokazałeś to miejsce na fotografia, zapewne troszkę można by wydobyć gdzie nigdzie więcej światła, detali bez przesadnego haratania z cienia i używania miliona flitów z pakietu EfexPro.
    O, i dziękuje Ci chlopie za ten komentarz, bo o to chodzi. Nie to żebym nie doceniał innych - dizękuje wszystkim za uwagi, może macie racje, może nie.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Śledząc wcześniejsze Twoje to rzeczywiście takie jak nie Twoje , ale w 2013 napewno nas jeszcze zaskoczysz
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekf34 Zobacz posta
    Śledząc wcześniejsze Twoje to rzeczywiście takie jak nie Twoje , ale w 2013 napewno nas jeszcze zaskoczysz
    Podobne miałem odczucia i podobne nadzieje żywię.
    Bo tu odniosłem wrażenie że omyłkowo zalinkowałeś nie to co trzeba...

Domyślnie

Oj tam Panowie, czasami po prostu sie wrzuca to co sie podoba autorowi... tak to już jest że gusta są rozne, ale i tak dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Oj tam Panowie, czasami po prostu sie wrzuca to co sie podoba autorowi... tak to już jest że gusta są rozne, ale i tak dzięki
    To zdanie mi sie podoba . Kazde zdjecie jest inne i nie trzeba ich wrzucac do jednego kosza razem .

Co do zdjecia to mi sie podoba ze jest takie inne i wlasnie ma cos w sobie . Tak jak juz bylo wspomniane mozna je troche ocieplic .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów