Mi się ogólnie bardzo podoba. Obrazek ma świetny klimat. Tak się zastanawiam jedynie nad kadrowaniem, bo z tej perspektywy mimo że jest prosto, to ten cypelek delikatnie ciągnie w prawo. Podział podziałem, ale ja jestem na tak!
Szukaj
Mi się ogólnie bardzo podoba. Obrazek ma świetny klimat. Tak się zastanawiam jedynie nad kadrowaniem, bo z tej perspektywy mimo że jest prosto, to ten cypelek delikatnie ciągnie w prawo. Podział podziałem, ale ja jestem na tak!
Mam kiepski monitor więc nie mogę wypowiedzieć się na temat cieni, chociaż intuicyjnie nie wiem czy nie wolałbym aby wyspa i brzeg po prawej stronie kadru nie były bardziej zgodne z cieniami ostatniego, górzystego planu (mam świadomość, że mogło by to nie być zgodne z warunkami zastanymi). Podoba mi się na pewno kompozycja, klasycznie rozplanowana z istotnymi elementami wokół przekątnej LG-PD.
Po pierwsze: Nigdy nie neguj odbiorcow! Oni zawsze pisza tak jak odczuwaja i moga pomoc Ci robic lepsze zdjecia, a sarkazm w tym wypadku nie pomaga.
Po drugie: Nie, nie, nie wierze poprostu.... czlowiek z tym potencjalem... Wiem, ze zdjecia pod slonce nie sa najlatwiejszym tematem (ba, jednym z najtrudniejszych) ale wymagal bym od Ciebieo wiele wiecej. Detal w ciemnych partiach jest znikomy i bardzo malo go widac aby mial subiektywny wplyw na jakosc tego zdjecia. Ponadto kadr jest niezdecydowany (prawie fifty/fifty) ale mysle, ze wiecej mozna tam wykrzesac... generalnie zdjecie do poprawy.
Ale tak jak piszesz! Sezon 2013 rowniez uwarzam za otwarty! Swiatla i kadrow zycze!
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Kompozycyjnie dla mnie ok, osobiście deczko bym dał cieplejszy WB ale to rzecz gustu.
Natomiast co do naturalności, to o tym można książkę napisać, szanują bardzo to w jaki sposób pokazałeś to miejsce na fotografia, zapewne troszkę można by wydobyć gdzie nigdzie więcej światła, detali bez przesadnego haratania z cienia i używania miliona flitów z pakietu EfexPro.
Zapraszam
<a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>
Śledząc wcześniejsze Twoje to rzeczywiście takie jak nie Twoje, ale w 2013 napewno nas jeszcze zaskoczysz
![]()
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Podobne miałem odczucia i podobne nadzieje żywię.
Bo tu odniosłem wrażenie że omyłkowo zalinkowałeś nie to co trzeba...
Oj tam Panowie, czasami po prostu sie wrzuca to co sie podoba autorowi... tak to już jest że gusta są rozne, ale i tak dzięki![]()
Skontaktuj się z nami