Szukaj
Woda się na prawo przelewa i za dużo to nie widać tutaj poza ciekawym światłem na chmurce po lewej... =]
Kolorystyka mi bardzo pasuje, na niebie swietnie sie kotluje. Szkoda ze ten zameczek/kosciolek w takiej ciemnicy jak i skaly po prawej.
Na kolana nie rzuca ale na pewno cos wyszlo. Ogolnie mam wrazenie pozytywne, ale jednoczesnie mam tez wrazenie ze mogloby byc lepiej pod wzgledem i ekspozycji i kadrowania.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
NIe chce bronić tej foty ( w zadnym wypadku!) , jednak u mnie widac detale w cieniach, zarowno na skalach jak i na latarni, poza tym to bylo robione wybitnie pod slonce - na pewno patrzyles kiedys na obiekt pod slonce, czy uwazasz, ze obiekty na ktore patrzyles byly jasne ?? Raczej nie, bo slonce bylo za nimi.
NIe chce na sile skrzywiać rzeczywistosci zeby bylo "ladniej"
.
Dziekuje za komentarz.![]()
Nie no, oczywiscie ze widac cos w cieniach, ma pewno nie ma tam totalnej ciemnicy.
Skrzywiac rzeczywistosci?...hm. Mz na pewno wiecej widziales na tych skalach po prawej jak na nie patrzyles.
To aparat nie wyrabia, ludzkie oko daje rade ze szczegolami w swiatlach i cieniach o wiele lepiej niz aparat.
Ale proponuje nie drazyc tego tematu, bo to temat rzeka.
Nie chce wyjsc na czepialskiego ale w tych cieniach mogloby wiecej widac. I to mialem na mysli konkretnie.
Nie spodziewam sie tam fuul szczegolow, ale mogloby byc wiecej.
No i masz pelne prawo bronic foty.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Krzysiek dość dyplomatycznie podszedł do tej foty. Jak dla mnie jest po prostu słaba a podział 50/50 tez nie służy. Szczegóły w cieniach widać ale myśle ze nie wykorzystales potencjału tego miejsca - przynajmniej na tym zdjeciu
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Widzialam bardzo duzo zdjec zrobionych pod słonce, o wschodzie/zachodzie. Dzieki filtrom połowkowym lub jak ktos potrafi sklejaniom foty z dwóch ekspozycji, jestes w stanie uzyskac ciekawe niebo i dół z bardzo duza iloscia detalu. Tak wiece wracając do zdjecia, kompozycyjnie-nie wypowiem sie, bo czasami to rzecz gustu. Natomiast techniczne zdjęcie poległo. Dół ciemny, góra nijaka, a środek(mówie o zamku) nie widoczny. Albo robimy tak, aby bylo widac to co potrzeba, albo ustawiamy ekspozycje tak, by tylko zarys zamku podpowiadał odbiorcy co to jest.
Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
http://press-shots.blogspot.com/
Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587
Locter przejrzalam Twoje foty na "blogu?" w każdym razie w Twojej galeri. Masz swietne foty, o czym nie wiedzialam. Wiec nie czuj sie urazony moim postem. Ale to foto co teraz pokazales, odbiega diametralnie, od Twoich poprzednicj zdjęc.
Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
http://press-shots.blogspot.com/
Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587
Ostatnio edytowane przez FHR ; 10-01-2013 o 19:36
Skontaktuj się z nami