Szukaj
Dla mnie najlepsze jest zdjęcie nr 4 - ze względu na to że najbliższe jest temu co jest istotne w reportażu filmowym. Opowiadanie o zdarzeniu/chwili a nie ustawione "fotograficznie". Do tego 4ka w jednej klatce opowiada i daje nam wiedzę o różnych aspektach tamtejszego życia (choć być może bez znajomości tamtych realiów moje wnioski będą mylne)
TOP=4
Mam natomiast pytanie z gatunku technicznych.
Kilka razy (niestety) poznałem uroki jasnych szerokich kątów i fotografowania nimi na pełnej dziurze. Powiedz mi jak jest z trafieniem w punkt ? Na ile masz to opanowane ? Oczywiscie przy dobrej fajnej chwytającej za serce/rozum/wyobraźnię focie nie to jest najważniejsze , ale abstrahując od tego - po prostu chciałbym się dowiedzieć
Mi podoba się dwójka i piątka. Nie napiszę że bardzo - bo troszkę martwi mnie ta trzycyfrowa numeracja przy Twoich zdjęciach. Może skali zabraknąć...
Chyba nie jestem jedyny który mimo wszystkoczeka na więcej??
No cóż - filmowy reportaż/dokument opiera się na scenach ( gdzie czasem czuć obecność kamery czasem jest ona tylko obserwatorem) ale istotą obrazu jest zdarzenie które możemy zaobserwować. Przyznasz że pomiędzy zdjęciem 4 a resztą jest różnica? 4ka jest dla mnie bardziej filmowa niż fotograficzna![]()
Przyznam ze jest roznica
Zreszta jezeli watek bedzie zyl to jeszcze nieraz pokaze jak dla mnie szerokim pojeciem jest slowo portret
Road to Manila
Bardzo dobre wszystkie, i to pomijając "bonus" za egzotykę. Pierwsze dwa zupełna ekstraklasa.
Wszystkie świetne jak zwykle. Chętnie zobaczę kolejne z tej serii. Takich chętnych jest znacznie więcej, ale mało kto komentuje co widać po ilości odsłon wątku.
KurczęBardzo dobre. W każdym coś jest.
Ostatnie rewelacja.
Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
Prawe
Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/
Skontaktuj się z nami