Close

Strona 88 z 272 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Migotanie plazm to mit przytaczany często przez wojowników broniących honoru LCD jak już się skończą wszystkie argumenty. Wszystko miga, telewizory w szczególności. Dużą frajdę daje postawienia takiego "wrażliwego" przed plazmą z zamienioną etykietką w sklepie na LED. Jaką on wtedy wielką ulgę odczuwa to szok.
    no to się kolego zapędziłeś w "kozi róg" , a te wcześniejsze Twoje wywody odnośnie czerni i innych cech LCD tak fachowo wyglądały
    po tej ostatniej wypowiedzi cyt:" Migotanie plazm to mit...itd"
    lepiej daj sobie spokój ze swoimi krucjatami, gdyż "autorytet" Twój legł w gruzach
    chcesz się umówić ze mną na rozpoznawanie LCD <-> plazma ?, (etykiety na TV możesz sobie pozamieniać do woli)
    Ostatnio edytowane przez rotor ; 30-12-2012 o 03:11

Domyślnie

nic prostszego odróżnić fajnie siejącą plazmę od twardego pixla LCD

wraz z zakupem plazmy moje męczarnie się skończyły - nie muszę non stop przestawiać obrazu po żonie - oboje jesteśmy zadowoleni
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

nie wiem o co chodzi wyżej - ale do przyjemnego i relaksacyjnego ogladania filmu czy koncertu na blu ray - dobra 60-cio calowa plazma nie ma konkurencji. LCD to do hotelu dobra albo klubu, a do domowego salonu dla wrażliwego i wyrafinowanego odbiorcy - tylko plazma.

Domyślnie

Jak masz ogromy salon to pewnie tak. Ja ostatnio ogladalem 50 cali z 3 metrow i byl dla mnie za wielki. Jakos tak dziwnie, niekofortowo. Takze u mnie w zasadzie plazma odpada z 2 powodow - TV bedzie duzo uzywany w dzien w naslonecznionym pomieszczeniu i rozmiary sa zbyt duze. Choc myslalem o Panasie 42 50ST czy jak to sie tam nazywa ale nie wiem jak to sobie. Z odtwarzaniem filmow z napisami radzi. No i ten nasloneczniony pokoj.

Domyślnie

Właśnie padł mi stary, poczciwy sony CRT. Proszę o pomoc w wyborze odpowiedniego tv:

- budżet do 2500 zł - im taniej tym lepiej
    - 37-42"
    - odległość od tv ok. 2,5 - 3 m
    - pokój nie jest zbyt jasny, parter od strony zachodniej
    - przeznaczenie to: głównie bieżące kanały od święta coś na DVD
    - 90% oglądanych kanałów to z HD z C+
    - żona różnicy nie zobaczy pomiędzy LCD, LED, plazmą a CRT. A gdyby nawet, to i tak ważniejsza jest akcja w "M jak miłość". Ja osobiście wolę wydać pieniądze na coś innego

Z góry dzięki!

Jakieś opinie o modelu PANASONIC TX-P42X50E ?
    Ostatnio edytowane przez mikkay ; 31-12-2012 o 13:08

Domyślnie

obyś się nie zdziwił - ja tez tak miałem że wymieniłem plazme na LCD a od roku znowu plazma. LCD był całkiem ok jak go poustawiałem ale zona przyzwyczajona do plazmy zmieniała ustawienia przez co ja osobiście nie mogłem tego zaakceptować bo wychodziły jakieś felery teraz jesteśmy oboje pogodzeni
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Mam pytanie z całkiem innej beczki. Kupiłem zestaw kina domowego BC-BTT490 i powiedzcie mi jak lepiej jakościowo przesyłać audio z TV do kina. Czy za pomocą HDMI ARC czy oddzielnym kablem optycznym?
    Mam do wykorzystania jedną i drugą opcje. Czy przy tej "klasie" sprzętu różnicy nie usłyszę?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Po HDMI przechodzi więcej formatów (dźwięk w formatach HD potrafi przejść tylko po HDMI) czyli teoretycznie lepiej niż po optyku, w tym konkretnym przypadku nie wiem jak będzie, zależy to od tego co może przesłać TV, jaki format jaki dźwięk, ile ścieżek. Nie wiem jak to jest, nie mam TV z USB, mam zupełni inny dekoder DVB w moim TV z uwagi na miejsce zamieszkania, moja kablówka nie nadaje dźwięku w formatach HD.

Z przyczyn czysto praktycznych IMO lepiej używać ARC HDMI niż optyka, bo to zawsze jeden kabel mniej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Jak masz ogromy salon to pewnie tak. Ja ostatnio ogladalem 50 cali z 3 metrow i byl dla mnie za wielki. Jakos tak dziwnie, niekofortowo. .
    Opinia teoretyka, który przesiadając się z turystycznego telewizorka zastanawia się od kilku miesięcy czy aby 42" nie będzie za wielki, jest w tym momencie conajmniej niewiarygodne
    Pisaliśmy już Tobie wielokrotnie - wpierw kup te 50", pooglądaj tydzień-dwa, potem wróć i napisz to samo
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 88 z 272 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów