Szukaj
Sygnał analogowy powinien być przełączany prawie natychmiast, ale i to zależy od modelu. W starym Sonym 29" ekran się wygaszał przy każdym przełączeniu.
Natomiast przełączenie programów cyfrowych trwa dłużej, zwłaszcza, jeśli są z różnych multiplexów. Same programy też są odtwarzane z opóźnieniem, im więcej poprawiaczy obrazu włączymy, tym większym. Jak ktoś ma jeszcze analoga i ustawi ten sam program, to od razu odczuje.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Doradzcie mi jakis tunerek do odbioru standardowych kanalow z satelity.
Szwagierka potrzebuje miec dostep do niemieckojezycznych kanalow, tych darmowych.
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
A budżet na ten tuner jaki ma? Ma być to tuner HD, czy SD? Proponuje zakup Fergusona, ale jak chcesz tanio to może być i Opticum. Ostatnio widziałem tunery Manty ale co ona mogą to nie mam pojęcia. Jak kupisz tanio i się rozkraczy to mniejsza strata. Ceny Opticuma wahają się w okolicy 100zł za SD. Tuner tani instalacja prosta, trochę tego zainstalowałem i nie było problemów.
„Człowiek tyle jest wart, ile może dać drugiemu człowiekowi”. - JP II
SD styknie bo podpietee toto bedzie do starego kineskopowego tv.
Budzet? Wiadomo - im mniej tym lepiej, ale zeby dzialalo
Jesli roznica w cenie miedzy SD a HD nie bedzie duza to mzoe byc HD.
Z takiej "ogolnodostepnej i darmowej" satki sa kanaly HD?
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
ostatecznej decyzji, to nikt za Ciebie nie podejmie,
różnice nawet jak są, zapewne do wychwycenia przy bezpośrednim porównaniu, a usera co miał taką możliwośc trudno raczej znaleźć
porównywałeś parametry obu dokładnie? nie znajdujesz przewagi jednego?
miałem niedawno całkiem podobny dylemat, wybrałem Panasa..
ja ma model ciut wyższy ET50E, jak chcesz to pytaj, moze co pomoge
Hej,
To ja może też się zapytam.
Myślę powoli nad zmianą telewizora. Budżet raczej średni - koło 3-3,5 tys. Telewizor 42-46 cali. Głównie będziemy oglądać filmy z kompa (dlatego najlepiej coś z DLNA, żeby się z kablami i przenoszeniem filmów nie bawić), trochę Xboxa i meczów na C+ czy tam Eurosporcie. Wifi nie jest konieczne (ale mile widziane), bo router będzie stał koło TV.
Teraz pytanie - co jeszcze powinien mieć TV, żeby bez żadnego zewnętrznego dekodera podłączyć antenę satelitarną i odbierać C+/C+HD? Tuner DVB-S/S2? Wejście CI+?
Czy ten Samsung UE46ES6100, nad którym się Strus zastanawia, nadawałby się do odbierania C+ bez dekodera? Czy w moim budżecie znajdzie się jakiś TV spełniający te wymagania?
Samsung chyba tego nie ma ale sprawdz w specyfikacji. W razie wątpliwosci telefon do Samsunga załatwi sprawę.
Pytanie do Samsungowców (może nie tylko) - jaka na dobrą sprawę jest różnica w funkcjonalności pomiędzy:
1 - podłączeniem TV pod PC po kablu HDMI
2 - wykorzystaniem All Share przez router i DLNA ?
Skontaktuj się z nami